Zomer in Wallonië: de activiteitenagenda

Julie Docsterd,
08-07-2024
Festivals en spektakels: elke zomer opnieuw bruist Wallonië van de cultuur, energie en muziek. Dit is onze selectie van niet te missen evenementen.
francofolies
© WBT - Christelle Anceau

De zomer is hét seizoen om te feesten. En dat komt goed uit, want Wallonië pakt stevig uit, dus je kan feestvieren zonder al te ver te hoeven gaan. En om je voor te bereiden op een dynamisch start na de zomervakantie…

Francofolies de Spa, van 18 tot 21 juli.

Spa Francofolies
© WBT - JL Flemal

We gaan muzikaal van start met de Francofolies, een niet te missen Waals festival dat dit jaar zijn 30-jarig bestaan viert. Dit familie-evenement voor alle generaties verwelkomt vaste gasten als Patrick Bruel, Pascal Obispo en Zazie, maar ook Francis Cabrel. De ‘Francos’ stellen zich dit jaar ook open voor ‘urban’ muziek zoals rap en hiphop, met voor het eerst optredens van onder andere Gims en Djadja & Dinaz. Het volledige programma en tickets vind je hier.

Spa Grand Prix, van 26 tot 28 juli

francorchamps
© Spa Grand Prix SA

Hou je meer van mechanische melodieën? Zoals elk jaar zullen ‘s werelds beste piloten het tegen elkaar opnemen op het mooiste circuit ter wereld, in het hart van de Ardennen, op het circuit van Spa Francorchamps, waar de beroemde ‘Raidillon’ een uitdaging vormt voor zowel piloten als bolides. Of je nu kiest voor de trainingen op vrijdag en zaterdag of voor de race op zondag, je zit op de eerste rij voor dit gemotoriseerde ballet. En verschillende DJ’s zorgen voor extra sfeer op het ‘Fanzone’-podium. Tickets vind je hier.

Foire de Libramont, van 26 tot 29 juli

Libramont
© Foire agricole de Libramont

Meer fan van natuur dan van de razernij van motoren? Ga dan naar de Foire de Libramont, een echt uitstalraam voor de wereld van de landbouw: dierenconcours, degustaties van lokale producten, tractortentoonstellingen, … meer dan 700 exposanten zullen hun vakkennis en de liefde voor het boerenleven etaleren. Tickets vind je hier.

Ronquières Festival, van 2 tot 4 augustus

Ronquières festival
© Ronquières festival

Meer dan 45 artiesten treden op in de buurt van het beroemde Hellend vlak van Ronquières, langs het kanaal Charleroi-Brussel. Een festival met de voeten (bijna) in het water. Op het programma: jonge en urban muziek op vrijdag, een meer traditionele line-up op zaterdag en pop en rock op zondag. Bekijk het programma en reserveer je tickets hier.

Festival international des Arts de rue de Chassepierre, 17 en 18 augustus

Chassepierre
© PH Roland

Andere locatie, andere sfeer met dit ‘festival des arts de rue’. Zo’n 50 circus- en ‘street performance’-gezelschappen van over de hele wereld strijken neer in het kleine dorpje Chassepierre, in de buurt van Florenville. Met theater, dans, muziek, marionetten en beeldende kunst word je getrakteerd op 200 optredens van gepassioneerde artiesten, allemaal gezegend met ongelooflijk veel talent. Het volledige programma en tickets vind je hier.

Tot zover onze selectie. Als je meer feestelijkheden wil ontdekken, vind je hier de volledige agenda van de Waalse evenementen van deze zomer, en zelfs die van na de zomervakantie om het plezier nog wat te verlengen.