Zomer 2024 in Wallonië: de toeristische balans!

Julie Docsterd,
27-08-2024
De zomer van 2024 eindigt op een positieve noot voor de toeristische verblijven in Wallonië. Dat blijkt uit de eerste balans van VISITWallonia!
Landal
© Landal GreenParks B.V.

Ondanks de verkorte schoolvakantie in Wallonië en het grillige weer steeg het aantal overnachtingen met 9% ten opzichte van 2019, het referentiejaar van voor de coronacrisis, en met 5% tot 7% ten opzichte van de zomer van 2023. Gîtes met een grote capaciteit waren bijzonder populair, met boekingscijfers die er op jaarbasis met 16% op vooruitgingen.

Het internationale toerisme overheerste dit seizoen, met een toename van het aantal buitenlandse bezoekers, vooral Duitsers en Italianen. Deze trend was vorig jaar al duidelijk merkbaar en bevestigt de groeiende aantrekkingskracht van Wallonië op buitenlandse toeristen!

WalibiFTBW

FTBW

Anderzijds hadden de toeristische attracties in de regio een iets minder glorieuze zomer: het ongunstige weer in juli en verschillende stormwaarschuwingen schrikten veel potentiële bezoekers af, die liever thuis bleven of kozen voor activiteiten binnen. Tot 15 augustus meldde 60% van de attracties een daling van het aantal bezoekers ten opzichte van het jaar ervoor. Vanaf half augustus was er echter een lichte opleving merkbaar.

Ontdek de beste ideeën voor wandel- en trektochten in Wallonië