Oldtimers overspoelen Zolder!

Julie Docsterd,
15-07-2024
Liefhebbers van historische voertuigen kunnen hun ogen de kost geven en hun trommelvliezen laten genieten tijdens de Historic Grand Prix, die op 20 en 21 juli gereden wordt op het Circuit van Zolder.
zolder historic grand prix
© Sooi Meeus

De Historic Grand Prix pakt uit met vijf series op het circuit, met auto’s van verschillende periodes uit de racegeschiedenis. De Youngtimer Trophy, waarvoor zo’n 200 piloten zich hebben ingeschreven, biedt het publiek een unieke waaier van auto’s uit de jaren ’70 en’ 80. GT-auto’s met een cilinderinhoud tot 3,6 liter en touringwagens doen mee aan de GT Cup en de Tourenwagen Trophy. De Belcar Historic Cup, één van de populairste raceklasses in België en Nederland, verwelkomt dan weer historische racewagens van verschillende merken en bouwjaren.

Concours d’élégance en legendarische verjaardagen

Op zondag is er een ‘Concours d’Elegance‘ met zo’n vijftig uitzonderlijke klassiekers in zeven verschillende categorieën. Het publiek zal alle generaties van de Ford Mustang kunnen ontdekken, maar ook een grote verscheidenheid aan andere modellen, variërend van de Volkswagen Golf tot de Aston Martin DBR22. Voormalig Belgisch racepiloot Thierry Boutsen zal er ook zijn, met zijn Arrows A8 F1-bolide.