WikiTropica: de nieuwe gids voor tropische ziekten

Julie Docsterd,
18-09-2023
Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen presenteert "WikiTropica," de Wikipedia van tropische ziekten, essentieel voor reizigers en professionals in de gezondheidssector.
© Chris Abney

Het ITG heeft in samenwerking met instellingen in Indonesië, Cambodja, Spanje en Nederland dit innovatieve platform, WikiTropica, opgezet.

Meer dan alleen een gids

Meer nog dan een informatiebron te zijn, streeft WikiTropica ernaar actief te strijden tegen tropische ziekten. Het begeleidt gezondheidsprofessionals door de complexiteit van de diagnose, met interactieve casestudies om hen beter vertrouwd te maken met deze ziekten.

Het belang van een juiste diagnose

Een juiste diagnose is van vitaal belang in landen met een laag en gemiddeld inkomen“, benadrukt Anna Dams, woordvoerster van het ITG. Steven Van Den Broucke, arts bij het ITG, voegt eraan toe dat diagnostische fouten overbodige medische ingrepen kunnen veroorzaken, vandaar het belang van WikiTropica om professionals en studenten te begeleiden.

Een waardevol hulpmiddel voor reizigers

Voor reizigers is WikiTropica een bron van onschatbare waarde. Door vertrouwd te raken met tropische ziekten kunnen ze zich beter voorbereiden en voorzorgsmaatregelen nemen tijdens hun reizen naar risicogebieden.