Uw wellness toevluchtsoord met de zomer in aantocht

Julie Docsterd,
03-06-2024
De zomer is een seizoen dat bevorderlijk is voor ontspanning en de zoektocht naar welzijn. Terwijl de lente voorbijvliegt, is het essentieel om nu goed voor jezelf te zorgen om dit "mooie seizoen" in topconditie aan te vatten!
spa balmoral
© ©Jacques Lebar

Of het nu thuis is of weg van de drukte van alledag, er zijn duizend-en-een manieren om het zomerseizoen te benaderen in het teken van comfort. Een daarvan is om naar een spa- of wellnesshotel te gaan en u te laten verwennen door de deskundige handen van schoonheidsspecialisten en therapeuten. Persoonlijk ga ik regelmatig naar het Silva Hotel Spa-Balmoral in de regio Luik, mijn favoriete adres als ik op zoek ben naar een cocooningweekend.

Met uitzicht op de Warfaaz-vallei en genesteld in het hart van de beboste heuvels van het Luikse achterland, straalt dit hotel een sfeer uit die zowel zen als gezellig is. Zoals u zult zien, maakt de grote sereniteit die heerst binnen het etablissement zich snel meester van je.

spa balmoral
© spa balmoral

Vertrouw je huid toe aan experts

Eenmaal verlost van mijn bagage, besloot ik de middag door te brengen in de spa van het hotel, een oase van comfort waar het goed is om je hoofd leeg te maken. Ter plaatse kunt u genieten van het binnenzwembad, de buitenjacuzzi, de hammam of de ontspanningsruimte. Maar wat ik het leukst vind aan Silva Hotel Spa-Balmoral is het brede scala aan behandelingen dat varieert van massages tot gezichtsbehandelingen tot een hele dag verwennerij.

spa balmoral
© spa balmoral

Deze keer koos ik voor een “Beauty Day” om mijn huid voor te bereiden op het zonnebaden in de zomer. Deze formule omvat een “Radiance of the Complexion Facial Treatment” maar vooral de “Signature Silva”  behandeling met een ongelooflijke oranjebloesemscrub, gevolgd door een ontspannende massage met de gastronomische geur van frangipanibloem. Daarnaast kunt u de hele dag (van 10 tot 18 uur) doorbrengen in het wellnesscentrum van het hotel. Deze scrub is met zorg uitgevoerd en verwijdert dode cellen en onzuiverheden die zich op het oppervlak van mijn huid hebben opgehoopt. Een zachte exfoliatie stimuleert de celvernieuwing en bevordert een gladdere, zachtere en stralende huid. Dit bereidt de huid ook voor op andere behandelingen, waaronder zonnebrandcrèmes. Ik kan deze “Beauty Day” en meer in het bijzonder de “Signature Silva”  behandeling dus alleen maar aanbevelen voordat ik op vakantie ga!

Voor elk wat wils

Ik combineer mijn wellnessdag meestal met een overnachting ter plaatse en een diner in het restaurant van het hotel, “Au Rendez-Vous de l’Europe“, dat zowel regionale als internationale gerechten serveert. Een perfect compromis dat me in staat stelt om te kiezen voor een mooie variëteit aan seizoensgebonden gerechten, zoals scampi’s of kabeljauwfilet verrijkt met een heerlijke kreeftensaus. Na een nacht doorgebracht te hebben in een ruime en comfortabele kamer met een adembenemend uitzicht op de omringende natuur, werd ik opnieuw in de watten gelegd door het hotelpersoneel, maar deze keer bij het ontbijt. Een moment van puur genot, want het aangeboden buffet met een resem zoet en hartige lekkernijen zal iedereen tevreden kunnen stellen.

spa balmoral
© spa balmoral

Dit weekend, geplaatst in het teken van welzijn en sereniteit, heeft me opnieuw enorm goed gedaan, terwijl het mijn lichaam en mijn huid optimaal voorbereidt op de komst van de zomer. Een ervaring die ik alleen maar kan aanraden aan iedereen die op zoek is naar een rustgevende vakantie midden in de natuur, zonder concessies te hoeven doen op het gebied van comfort en service. Aarzel niet om de website van Silva Hotel Spa-Balmoral  te bezoeken voor meer informatie of om uw verblijf te boeken!