Wallonië in de herfst: allesbehalve monotoon

Julie Docsterd,
23-09-2024
De herfst is niet doods, het is het perfecte seizoen om verkwikkende wandelingen te maken in het bos en binnen in de warmte te genieten van lekkers. Wallonië heeft alles om je te bekoren, zelfs wanneer de zomer voorbij is. Iets om te ontdekken.
wallonia autumn
© WBT - Olivier Bourgi

Het schooljaar dat terug begonnen is en de dagen die stilaan korter worden… de herfst is op het eerste gezicht niet de leukste periode. Maar Wallonië heeft alles in huis om je te entertainen en de zon weer te laten schijnen in je hart, met tal van activiteiten om met vrienden en familie van te genieten. Momenten die je niet snel zal vergeten. 

In het bos luisteren naar herten

Een klassieker, maar even magisch als altijd: het geburl van het hert is een must in de vroege herfst. Van half september tot begin oktober is het paarseizoen van de herten en de mannetjes laten bij zonsopgang en zonsondergang hun lokroep (geburl) horen om concurrenten uit hun territorium te verjagen en de vrouwelijke dieren aan te trekken. Alleen of met een gids kan je op verschillende manieren kennismaken met deze bijzondere lokroep die door het bos weerklinkt ‘s nachts.

wallonia autumn
© Les Globe Blogueurs

Paddenstoelen plukken

De herfst is ook paddenstoelenseizoen. Dus voordat je je omelet bakt, is het tijd om paddenstoelen te gaan plukken. Een geweldige manier om het bos in te trekken. Je kan natuurlijk in je eentje op pad gaan, maar om er zeker van te zijn dat de omelet niet oneetbaar is, kies je best voor een wandeling onder leiding van een paddenstoelenexpert.

wallonia autumn
© WBT - Olivier Bourgi

Des frissons entre sorcières et démons

Si vos enfants aiment se faire peur mais que les citrouilles d’Halloween ne les impressionnent plus, voici 5 lieux insolites et effrayants qui, une fois le jour éteint, les feront frissonner d’angoisse et les jetteront dans vos bras.

wallonia autumn
© Province de Liege - Musee de la Vie wallonne

Des moments gastronomiques bien au chaud

Vous préférez rester assis bien au chaud et découvrir la gastronomie wallonne ? Croyez-nous, il y a de quoi tenir tout l’automne… Voici un choix de bonnes tables et d’activités culturelles associées à la gastronomie en Wallonie.

Dormir dans les bois ou au château

Pour les escapades automnales de plus d’un jour, vous aurez un large choix d’hébergements, du classique hôtel au gîte pour familles et groupes, en passant par des lieux insolites, pour par exemple passer la nuit dans une cabane, une abbaye ou un château.

wallonia autumn
© WBT - Sebastien Roberty

Herfsttentoonstellingen

Als je houdt van cultuur en musea, vind je hier de kalender met culturele activiteiten en expo’s in Wallonië deze herfst. Om te besparen op de toegangstickets voor musea, raden we je aan om te kiezen voor de VISITWallonia.be Pass.