Wallonië: twee nieuwe nationale parken opgewaardeerd

Julie Docsterd,
12-06-2024
Aan het einde van de legislatuur heeft de Waalse overheid twee subsidies toegekend voor een totaalbedrag van bijna 2,5 miljoen euro voor de toeristische ontwikkeling van het nationaal park ‘Entre-Sambre-et-Meuse’ en het nationaal park van de Semoisvallei.
© WBT - Pierre Pauquay

Het doel van deze subsidies is om de twee parken op te waarderen, hun aantrekkelijkheid te verhogen en toeristische routes te organiseren met respect voor de natuur. Het nationaal park Entre-Sambre-et-Meuse krijgt een bedrag van 1,328 miljoen euro om daarmee 23 toeristische projecten te ondersteunen. Die projecten omvatten onder andere de realisatie van vijf toegangspoorten, de inrichting van toeristische trekpleisters en de ontwikkeling van een mobiele applicatie gewijd aan het kleinschalige volkse erfgoed van Wallonië.

‘Parc national de la Vallée de la Semois’

Het fonds ‘Parc national de la Vallée de la Semois’ krijgt 1.161 miljoen euro voor de uitbouw van 14 projecten. Dat zijn onder andere het promoten van lokaal hout, het opwaarderen van de landschappen van de Semois vallei en het ‘Centre d’interprétation du Paysage’, Paysalia à Florenville, maar ook het op poten zetten van artistieke installaties die werken rond verschillende zintuigen. Het ecotoerisme heeft dus de wind in de zeilen in Wallonië…