Vuurland: 5 schitterende avonturen op het einde van de wereld

Julie Docsterd,
12-05-2024
Vuurland, een wild en mysterieus land waar de elementen samenkomen aan het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika.

1. Het Beaglekanaal

tierra del fuego
© Pedro Ramos Gonzalez

Varen op het Beaglekanaal biedt spectaculaire uitzichten op besneeuwde bergen, dichte bossen en zeeleven, inclusief zeehonden, dolfijnen en pinguïns. Deze mythische doorgang, die het grote eiland Vuurland scheidt van verschillende kleinere eilanden, is essentieel om de afzondering en ruwe schoonheid van deze regio te begrijpen.

2. Het Nationaal Park Tierra del Fuego

tierra del fuego
© Johan Tavares Franco

Het Nationaal Park Tierra del Fuego, met zijn gevarieerde landschappen van bergen, bossen, meren en rivieren, is een paradijs voor wandelaars. Paden zoals het Pad van het Einde van de Wereld bieden tochten door ongerepte decors, waar de wilde natuur van Patagonië volledig gewaardeerd kan worden.

3. Ushuaia: de meest zuidelijke stad ter wereld

USHUAIA
© 66 North

Ushuaia, vaak beschreven als de meest zuidelijke stad ter wereld, is het startpunt voor veel avonturen in Vuurland. Deze havenstad, omgeven door de Martial bergen en het Beaglekanaal, is rijk aan geschiedenis, met musea gewijd aan de Yámana inheemse volkeren en de penitentiaire geschiedenis van de regio.

4. De fauna van Vuurland

tierra del fuego
© Sander Crombach

Vuurland is een belangrijke habitat voor vele diersoorten, waaronder de Magelhaenpinguïns, de Magelhaenvossen en een grote verscheidenheid aan vogels. De pinguïnkolonie op Martillo biedt de mogelijkheid om pinguïns in hun natuurlijke omgeving te observeren, wat een unieke en respectvolle ervaring met de lokale fauna biedt.

5. De trein van het einde van de wereld

De trein van het einde van de wereld (Ferrocarril Austral Fueguino), de meest zuidelijke spoorweg ter wereld, biedt een historische reis door de wilde landschappen van Vuurland. Vertrekkend vanuit Ushuaia, rijdt deze trein door valleien, steekt rivieren over en loopt langs het nationaal park, en biedt een blik op het verleden van de regio en haar adembenemende landschappen.

Nos voyages relatifs à cet article

Argentinië Onderdompelingsreis - Buenos Aires naar Buenos Aires

Buenos Aires

Rondreis

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten