Vlieland, het eiland van rust en ruimte

Kevin Stickens,
02-09-2021
Vlieland is vanuit het westen gezien het tweede eiland in de Nederlandse Waddenzee, gelegen in de provincie Friesland. Het is het meest autoluwe Waddeneiland met een prachtige natuur en rustgevend karakter, dit maakt Vlieland het wandel en fietseiland bij uitstek!
© Vacancesweb.be

Vlieland is het kleinste bewoonde eiland van de Waddeneiland en één van de dunbevolktste gemeentes van Nederland. Er is slechts 1 dorp op het eiland, Oost-Vlieland, met ongeveer 1200 inwoners. Het eiland is bedekt met veel groen en bossen, daarnaast zijn er hoge duinen, lange stranden en helder zeewater. Dit alles maakt Vlieland een rustgevende vakantiebestemming.

Harlingen – Vlieland

Vanaf het vasteland in Harlingen is er zowel een veerboot als sneldienst waarmee je in respectievelijk anderhalf uur en 45 minuutjes naar Vlieland vaart. Auto’s zijn niet welkom op de veerboot naar Vlieland, je fiets kan je echter wel meebrengen. Tussen Texel, Vlieland en Terschelling varen overigens ook verschillende veerboten, wat maakt dat je kan gaan eilandhoppen op de Waddeneilanden.

© Vacancesweb.be

Dichtbij de natuur

Bijna de volledige oppervlakte van Vlieland is beschermd natuurgebied. Door de vele wandelpaden en fietsroutes kan je te voet of per fiets al deze natuurschoon gaan ontdekken. Van prachtige bossen tot hoge duinen en fraaie stranden, en dat in een oase van rust! Ook vogelspotters kunnen op Vlieland hun hart ophalen, op het eiland leven meer dan 100 vogelsoorten.

© Vacancesweb.be

Ontsnappen aan de drukte

Wanneer je geen liefhebber bent van massatoerisme, dan is Vlieland een topbestemming voor een weekendje weg. Het is er heerlijk rustig, de natuur adembenemend mooi en de lucht zeer proper. Het is voor toeristen niet toegestaan om auto’s mee te nemen naar Vlieland. Dit maakt Vlieland letterlijk en figuurlijk een verademing om heen te gaan, en om de drukte van de stad en mensen achter je te laten.

© Vacancesweb.be

Alle comfort en culinair genieten

Op Vlieland heb je genoeg mogelijkheden om te overnachten. Er zijn hotels, vakantieparken, B&B’s, campings en mooie vakantiehuizen. In het dorp Oost-Vlieland vind je gezellige barretjes en goede restaurants. Dit dorpje straalt de sfeer van een historisch vissersdorpje uit. Aan de oude hoofdstraat vind je prachtige monumentale pandjes, de gezellige terrasjes geven het een hedendaags karakter. Ben je muziekliefhebber? Dan boek je best een tripje naar Vlieland wanneer het jaarlijkse muziekfestival ‘Into The Great Wide Open’ plaatsvindt!

Vlieland zal je rust, ruimte en natuurschoon geven en tegelijkertijd bieden de accommodaties op het eiland alle comfort en culinair genot. Dit maakt het eiland een ideale bestemming voor een weekendje weg

© Vacancesweb.be