Met de hond op vakantie in de Verenigde Staten? Vanaf augustus volgend jaar geldt er een nieuwe wet.

Julie Docsterd,
13-07-2024
De Amerikaanse overheid heeft een nieuwe reeks regels gepubliceerd die van toepassing zijn om mensen die met honden reizen in de Verenigde Staten. De richtlijnen moeten de verspreiding van hondsdolheid in het land voorkomen.
dog usa
© Caleb Fisher

Vanaf 1 augustus moeten honden uit andere landen minstens 6 maanden oud zijn bij aankomst in de Verenigde Staten, en ook gechipt zijn. Als een hond tijd heeft doorgebracht in een regio waar hondsdolheid veel voorkomt, moet hij (afhankelijk van het land van herkomst) 30 tot 90 dagen voor aankomst in de Verenigde Staten worden gevaccineerd tegen hondsdolheid. De regels gelden voor iedereen, van hondenfokkers en reddingswerkers tot individuele reizigers met huisdieren.

“Deze nieuwe regels zijn gericht op de huidige uitdagingen,” zegt Emily Pieracci, een hondsdolheidsdeskundige bij het Center for Disease Control and Prevention (CDC), die heeft geholpen bij het opstellen van de nieuwe regels. Reizigers die het land binnenkomen met een hond moeten ook een formulier van het CDC invullen. Afhankelijk van waar de hond verbleef voor zijn aankomst in de Verenigde Staten, kunnen bijkomende bloedtesten en andere verplichtingen worden gevraagd om ervoor te zorgen dat er geen ongewenste ziektes het land binnenkomen.

Met deze reeks maatregelen kan de douane door de chip te scannen checken of een hond de nodige vaccinaties heeft gekregen. Tussen nu en 1 augustus geldt een tijdelijke richtlijn uit 2021 met een verbod om honden mee te nemen uit meer dan 100 landen waar hondsdolheid nog steeds een probleem is.
Ter herinnering: hoewel hondsdolheid nog steeds vaak voorkomt in veel landen over de hele wereld, werd de ziekte in de Verenigde Staten al in de jaren zeventig uitgeroeid door vaccinatie. Sinds 2015 zijn er volgens The Independent vier met hondsdolheid besmette honden in de VS binnengeraakt en de autoriteiten vrezen dat er nog meer besmette dieren kunnen volgen, vooral omdat er veel nepvaccins tegen hondsdolheid zijn gevonden. Hondsdolheid wordt meestal overgedragen door de beet van een besmet dier en kan zowel dieren als mensen treffen. De ziekte kan onder controle worden gehouden als ze onmiddellijk wordt behandeld, maar zodra de eerste symptomen optreden, is ze meestal dodelijk.

Nos voyages relatifs à cet article

Americas Tour van de St. Lawrence naar de Potomac - Toronto naar Washington

Washington

Rondreis

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Ontdek Florida en New York Tour - Van Miami naar New York

FL

Rondreis

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

The American Way Tour - Dallas naar Chicago

Chicago

Rondreis

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Het American Way Circuit: Sport, Blues & Wielen - Dallas naar Chicago

Chicago

Rondreis

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Grand Tour door het Amerikaanse Westen - Los Angeles naar Los Angeles

CA

Rondreis

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten