Valle de la Luna: het juweel van de Atacama-woestijn

Julie Docsterd,
22-07-2024
Valle de la Luna ligt 13 km ten westen van San Pedro de Atacama (Chili) en beslaat 440 km². Dit woestijnlandschap, gevormd door millennia van rivier- en winderosie, wordt gekenmerkt door zijn opvallende rotsformaties in grijze en okerkleurige tinten. Klaar voor een rondleiding?

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Jacinda Lythgo (@cindakate)

Valle de la Luna werd in 1982 geclassificeerd als natuurreservaat en staat bekend om zijn scherpe bergkammen, diepe ravijnen en kleurrijke heuvels. Deze ‘Vallei van de Maan’ is erg dor en heeft een prachtige naam: het voelt echt alsof je op een andere planeet bent! Dit gevoel wordt versterkt door de droge omstandigheden: het gebrek aan vochtigheid verhindert dat fauna en flora er gedijen, met uitzondering van de Liolaemus, een zeldzame hagedissoort. Laat je ook niet misleiden door de aangekondigde gemiddelde temperatuur van 18 graden: het woestijnklimaat vertoont een groot temperatuurverschil tussen dag en nacht!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par AnDe (@kralfla0606)

Pink Floyd

De Valle de la Luna is ook gehuld in legendes, waaronder die van een mythisch Pink Floyd concert in de jaren 90, geïnspireerd door de surrealistische setting. Hoewel nooit gerealiseerd, blijft deze mythe bestaan in de Chileense populaire cultuur.