Uniek: Ontdek Wallonië met de TEC!

Julie Docsterd,
28-06-2024
Deze zomer maakt de TEC het mogelijk om twee Waalse regio's te ontdekken dankzij twee speciale zomerlijnen. Van 6 juli tot 25 augustus kunnen reizigers de Semoisvallei verkennen per bus, van Orval naar Bouillon, en van Charleroi naar de Abdij van Aulne rijden.
tec
adobe

De eerste lijn, die ook vorige zomer werd aangeboden, biedt dagelijks 6 retourritten. Over een traject van 63,5 kilometer en 55 haltes kunnen passagiers de Semoisvallei verkennen, bekend om zijn zwemplekken, kajakroutes en historische bezienswaardigheden zoals het kasteel van Bouillon en de Abdij van Orval.

Lijn Charleroi-Abdij van Aulne

De tweede lijn verrijkt het zomeraanbod door het centraal station van Charleroi te verbinden met de Abdij van Aulne. Met 6 retourritten per dag, beschikbaar in de weekenden en op feestdagen, is deze lijn ontworpen om de overstap naar de trein in Charleroi te vergemakkelijken.

De gedetailleerde dienstregeling en suggesties voor activiteiten langs de routes zijn beschikbaar op de website van de TEC op het adres https://www.letec.be/View/Les_lignes_evasion/4413.