Totemus, de app waarmee je spelenderwijs Wallonië (her)ontdekt

Julie Docsterd,
23-10-2024
Ben je op zoek naar een leuke en leerrijke activiteit om je kroost bezig te houden tijdens het weekend? Download dan de Totemus-app en start een intrigerende schattenjacht!
© PBVW – Rita Photographie

Totemus, dat is een smartphone-app die het midden houdt tussen een schattenjacht en ‘geocaching’, een buitenactiviteit waarbij GPS-signalen worden gebruikt om op verschillende plaatsen ‘caches’ te zoeken of te verstoppen. De app wil de rijkdom van het Waalse erfgoed in de kijker zetten op een speelse en toch leerrijke manier.

Of je nu een gezinsuitstapje plant met de kinderen, met z’n tweetjes of met vrienden, deze bijzonder succesvolle app garandeert een uitstap vol avontuur. Totemus combineert outdooravontuur met een snuifje cultuur en geschiedenis door het rijke erfgoed en de knowhow van Wallonië onder de aandacht te brengen. En de kans is groot dat je oog in oog komt te staan met één of andere lokale legende!

© PBVW – Rita Photographie

Al meer dan honderd avonturen!

De Totemus app werd in 2020 gelanceerd en stelt speurtochten voor in heel Wallonië en Brussel. Sinds de lancering is Totemus al goed ingeburgerd geraakt in het zuiden van het land, met al meer dan 200 routes in het Frans en het Nederlands! Maar liefst een half miljoen gebruikers gingen al op zoek naar één van de digitale ‘totems’. Het principe is eenvoudig: quizzen, punten scoren en totems verzamelen onderweg, allemaal met je smartphone als gids. Zo gebruik je je smartphone om je hersenen uit te dagen en je tegelijkertijd te amuseren.

wallonie
© PBVW – Rita Photographie

Een uitstekende gelegenheid om enkele van de ‘Plus Beaux Villages de Wallonie’, de mooiste dorpen van Wallonië, te bezoeken en een aantal pareltjes van het lokale erfgoed te ontdekken. Olne bijvoorbeeld, met zijn opmerkelijke architectuur, Soiron met zijn mooie straatjes en typische 17de- en 18de-eeuwse huizen van de Maasstreek, Limbourg met zijn unieke middeleeuwse sfeer, My in de vallei van de Lembrée, Chassepierre met zijn opmerkelijke uitzichten over het omliggende platteland, Crupet met zijn beekjes en typische straatjes, of Saint-Remy-Geest waar de tijd lijkt stil te staan. Zoveel charmante plekjes die je nu kan ontdekken terwijl je je amuseert en spelenderwijs leert! En binnenkort komen er nog heel wat plekken bij om te ontdekken!

Ja kan de 100% gratis Totemus-app downloaden in de App Store en via Google Play

Ontdek Totemus

plus beaux villages de wallonie
© plus beaux villages de wallonie