Top 5: de mooiste natuurlijke zwembaden

Julie Docsterd,
28-09-2024
Deze natuurlijke poelen zijn echte verborgen schatten, waar wilde schoonheid en kristalhelder water samenkomen. Ontdek snel onze vijf favorieten!

1. Cenote Ik Kil, Mexico

Deze natuurlijke poel vind je bij Chichén Itzá, een heilige plek voor de Maya’s. De cenote is omringd door kliffen van wel 26 meter en is gevuld met zoet, fris water. Ideaal dus om af te koelen nadat je de omgeving hebt verkend. De lianen en weelderige vegetatie geven je het gevoel dat je in een hele andere wereld beland bent.

Cenote Ik Kil
© Laura Labrie

2. Fairy Pools, Schotland

De Fairy Pools op Isle of Skye in Schotland staan bekend om hun helderblauwe water, maar let op: ze zijn ook ijskoud! Deze poelen worden gevuld door watervallen, wat zorgt voor een feeëriek tafereel te midden van het bergachtige landschap. Ideaal dus voor avonturiers en natuurliefhebbers.

fairy pools
© adobe

3. Grotta della Poesia, Italië

Dit natuurlijke zwembad zit verborgen in een grot in Roca Vecchia in het zuiden van Italië en is een echt pareltje. De legende wil dat deze grot de favoriete plek was van een prachtige dichteres, vandaar de naam. Het contrast tussen de witte kalksteen en het turkooizen water zorgt voor een magische sfeer.

grotta della poesia
© adobe

4. Pamukkale, Turkije

Pamukkale, wat letterlijk “katoenkasteel” betekent, staat bekend om zijn witte travertijnterrassen. Deze ongelooflijk indrukwekkende geologische formaties verbergen dan ook nog eens natuurlijke thermale baden waar je kan relaxen met een adembenemend uitzicht.

Pamukkale
© Nick Night

5. To Sua Ocean Trench, Samoa

Dit gat in de grond ontstond door het instorten van een grot en werd al snel een van de meest spectaculaire natuurlijke poelen in de Stille Oceaan. Om er te geraken moet je een ladder van 30 meter afdalen tot je bij het appelblauwzeegroene water staat, omgeven door weelderige natuur. Wat een paradijs!

samoa
© adobe