Een toeristische escapade in Hoei, in de provincie Luik. Nieuwe sensaties opdoen !

Julie Docsterd,
02-07-2024
De stad Hoei verwelkomt je met zijn erfgoed en geschiedenis. Wandel door de historische straatjes, bewonder het rijke patrimonium, ontdek de stad vanuit de hoogte dankzij de kabelbaan of maak een wandeling langs de Maas. Hoei verwelkomt je om momenten te beleven die bol staan van de sensaties.
Huy
VisitHuy

Beleef met het hele gezin

Laat je verrassen door een cruise aan boord van de ‘Val Mosan’, ga de hoogte in dankzij een ritje met de kabelbaan, ontdek de attracties van het ‘Mont Mosan’-park of hang de speurneus uit en ga op schattenjacht!

Huy
VisitHuy

Beleef de geschiedenis

Hoei heeft een opmerkelijk verleden, en pakt daar ook mee uit. Het erfgoed van de stad, dat tot de belangrijkste in Wallonië behoort, weerspiegelt haar geschiedenis en maakt het tot een niet te missen toeristische bestemming. Stap door de poorten van de Collégiale Notre-Dame kerk met haar somptueuze schatkamer, plan een bezoek aan het Fort, zijn panorama en zijn monument van de Tweede Wereldoorlog, wandel door het historische centrum en neem de tijd om even halt te houden bij de Grote Markt.

Huy
VisitHuy

Beleef met je smaakpapillen

De wijnproductie in Hoei gaat terug tot het begin van de 9e eeuw. Maak van je bezoek aan de stad gebruik om langs te gaan bij één van de wijngaarden en proef de lokale wijnen.
Of het nu gaat om bier, chocolade of wijn, gastronomie vind je overal in Hoei.

www.visithuy.be