Toerisme: recordzomer in Antwerpen, gedeeltelijk dankzij buitenlandse toeristen

Julie Docsterd,
16-09-2024
Alle cijfers bevestigen het: Antwerpen weet meer en meer te verleiden, en dan vooral buiten onze landsgrenzen… We overlopen de cijfers!
antwerp
© pixabay

Afgelopen zomer verwelkomde de stad Antwerpen ongeveer 2,7 miljoen dagjestoeristen, een stijging met bijna 4% ten opzichte van vorig jaar. Het aantal overnachtingen steeg ook, met meer dan 6% tot 493.000.

antwerp
© pixabay

Meer Spanjaarden

Hoewel Belgen de grootste groep van de dagjestoeristen blijven, is er een aanzienlijke toename van het aantal Spanjaarden, grotendeels dankzij het uitgebreidere aanbod van vluchten tijdens de zomer. Lokale evenementen, zoals de Antwerp Pride, speelden ook een belangrijke rol. 10 augustus, de dag van de parade, was de drukste dag van de zomer.

antwerp
© pixabay

Nederlanders op kop qua overnachtingen

Wat het aantal overnachtingen betreft, spannen de Nederlanders de kroon in het klassement. Ze worden op de voet gevolgd door de Duitsers, de Britten, de Amerikanen en de Spanjaarden. De gemiddelde hotelbezetting bedroeg 68,4%. De stad heeft hoge verwachtingen voor de rest van het jaar, vooral dankzij de evenementen rond het ‘Ensorjaar‘, dat zowel in Antwerpen als in Oostende en Brussel wordt georganiseerd.