Innovatie: een tent die op de trekhaak van je auto wordt bevestigd!

Julie Docsterd,
21-08-2024
Thule, bekend om zijn transportoplossingen, introduceert zijn nieuwe tent, de Thule Outset, die je op de trekhaak van je auto kan bevestigen. Ideaal voor kampeerliefhebbers en roadtrippers, want de installatie is eenvoudig en snel.
tent
© thule

De Thule Outset onderscheidt zich door zijn eenvoudige installatie. Geen ingewikkelde tent meer opzetten dus na een lange dag rijden: je hoeft de tent alleen maar aan de trekhaak te bevestigen, de structuur uit te klappen en klaar is Kees! Binnen een paar minuten heb je een comfortabele schuilplaats voor twee, of zelfs drie personen.

Ontwerp en materialen

Doordat ze gemaakt is van robuuste materialen, biedt de tent een goede weerstand tegen slechte weersomstandigheden. Bovendien is hij uitgerust met ramen en ventilatiepanelen, die een goede luchtcirculatie wordt garanderen. Het grote voordeel van deze tent is uiteraard de bevestiging op de trekhaak. Dat is eenvoudiger dan op het dak. Bovendien loop je minder risico op schade in paerkeergarages, en vooral: je verbruikt minder brandstof. De positie achter de auto is namelijk aerodynamisch gezien veel beter.

tent
© thule

Toch is de Thule Outset niet de meest economische oplossing: reken op een aankoopprijs van bijna 4.000 euro. Daarnaast heb je ook een voertuig nodig dat 70 kg op de trekhaak kan dragen, wat enkele kleine stadsauto’s uitsluit.