Een escape game in een betoverend kader: Florence geeft haar tips voor deze herfst!

Florence Brigode,
17-10-2024
Het domein van Les Sorbiers, op de oevers van de ‘Haute-Meuse’, is een echt pareltje! Het ligt verscholen in een groene omgeving aan de stroom, en biedt een uniek en rustgevend kader. We reserveerden een grote familiekamer, één van de 32 kamers die ter beschikking gesteld worden in de historische gebouwen.
Les Sorbiers
© Les Sorbiers

De beige steen, het glazen dak, de grijze dakpannen, de elegante trappen… de kinderen waren onder de indruk toen we aankwamen! De herfst leek ons het ideale seizoen om als gezin onze batterijen weer op te laden: behoefte aan frisse lucht en natuur, en behoefte om er even helemaal tussenuit te zijn.

We trokken naar Anseremme om fietsen te huren: bij ‘Au Vélo d’or’ vind je allerlei soorten fietsen. We hadden een parcours ontdekt dat Anseremme met Falmignoul verbind, via Walzin. Een uur fietsen voor 10 km. Perfect in theorie, maar in de praktijk hadden de kinderen het best lastig. We deden er dan ook bijna dubbel zo lang over.

© WBT - Denis Closon

Het hoogtepunt van de fietstocht? Het kasteel van Walzin, op zijn rotspiek. Wat een plaatje! De rivier, de ongerepte natuur, de herfstkleuren: een adembenemend schouwspel! Maar we moesten de kinderen motiveren: ze wilden maar al te graag hun fiets inleveren. We vonden iets om hen aan te moedigen: de belofte de we de volgende dag een escape game zouden gaan doen. We rustten even uit voordat we aan tafel gingen.

Een tv, die vind je hier niet. We lazen, knuffelden, en dutten af en toe wat in. We trokken ook naar het restaurant van het hotel, ‘En face de l’île’. De naam verwijst naar het eiland Androssart, dat geklasseerd is als ‘Natura 2000’-site en vlak tegenover het hotel ligt. Een gids neemt bezoekers mee op themawandelingen. De kinderen kozen natuurlijk voor het kindermenu. Wij verwenden onszelf: ik koos voor de gegrilde schol, groentenstoemp met beurre blanc, kruiden en haringkaviaar. Het was ongelooflijk lekker. Daarna ging ik voor een mooi bord met lokale kazen en sinaasappelmarmelade van Freÿr. overheerlijk!

Les Sorbiers
© Les Sorbiers

We ploften neer in onze dekbedden: iedereen sliep als een marmot. De meisjes moesten op tijd gewekt worden voor het ontbijt. En we hielden woord: we trokken naar Hastière-par-Delà om ons onder te dompelen in de wereld van ‘Nellie Bly’ en haar ‘Escape Cruise’. Het concept? Je gaat aan boord van een passagiersschip in 1929. Samen met de onderzoeksjournalist gingen we op pad om een waarheid aan het licht te brengen in een zaak waarover ik je hier niets zal vertellen! Het was lachen: ik heb geen logica. Ik wist het natuurlijk al, maar nu werd het nog eens bevestigd! We zullen ons dit weekend in de provincie Namen, in Les Sorbiers, nog lang herinneren. Een heerlijk hotel, een domein met veel mogelijkheden en een prachtige streek!