Laat je, net als mij, vertroetelen in het Silva Hotel Spa-Balmoral

Julie Docsterd,
01-10-2024
Als je op zoek bent naar wellness en ontspanning, is een weekend in een hotel met spa de beste manier om te relaxen. En wat dat betreft, kan ik je alleen maar het Silva Hotel Spa-Balmoral aanraden!
spa balmoral
© spa balmoral

Om goede adresjes te vinden, ga ik altijd voort op positieve ervaringen van anderen, ook als het om wellness gaat. Een paar maanden geleden kwam mijn vriendin Olivia helemaal in de wolken terug van een wellnessverblijf in het Silva Hotel in Spa. En omdat ik zelf ook op zoek was naar een arrangement dat overnachten, ter plaatse dineren en wellness combineert, moest ik geen twee keer nadenken om een verblijf in dit prachtige etablissement te boeken.

Het Silva Hotel Spa-Balmoral is met zijn ligging in de groene heuvels van het Luikse hinterland en met een uitzicht op de Warfaaz-vallei de ideale plek om een ontspannend en rustgevend weekend door te brengen. Van meet af aan was ik verrast door de sereniteit die hier heerst. Nadat ik mijn bagage gedropt had op mijn kamer, besloot ik de middag door te brengen in de spa van het hotel, een oase van welzijn waar je jezelf helemaal kan laten gaan en je hoofd leeg kan maken. Compleet met verwarmd binnenzwembad, jacuzzi buiten, hamam en ontspanningsruimte.

Voor elk wat wils

Ik viel ook als een blok voor twee van de behandelingen die op het keuzemenu stonden. Mijn reis naar wellnessland begon met de één uur durende ‘Massage Stone Therapy’, de garantie dat je vrijwel onmiddellijk loslaat. Deze behandeling combineert de magie van hete stenen met de kundige handen van de therapeut en verlicht de diepste spanningen, vooral in de rug. 60 minuten pure gelukzaligheid!

Daarna vervolgde ik mijn reis naar het paradijs met een gezichtsbehandeling ‘Éclat du teint à l’aloe vera’, verzorgd door een schoonheidsspecialiste die zich iets meer dan een uur over mij ontfermde. Deze behandeling combineert de frisheid van een zachte reiniging met de intensiteit en volheid van een herstellende behandeling, allemaal met producten van de ‘Laboratoires LR Aloe Via’. Hoogwaardige ingrediënten zoals biologisch olijfextract en pure aloë vera gel, die beide zorgen voor een intense hydratatie, brengen de huid van min gezicht weer helemaal in balans.

spa balmoral
© spa balmoral

Naast massages en gezichtsbehandelingen bevat het aanbod van Silva Hotel Spa-Balmoral ook lichaamsbehandelingen, een scrub, een niagarabad en verschillende ‘dagprogramma’s’ waarin verschillende behandelingen worden gecombineerd.

Weldoende nachtrust

Ik combineerde deze wellnessdag met een overnachting en een diner in het restaurant van het hotel, met de welluidende naam ‘Au Rendez-Vous de l’Europe’, dat zowel streekgerechten als een internationale keuken serveert. Het perfecte gastronomische compromis, met een grote verscheidenheid aan seizoensgebonden gerechten, zoals de cassolette van scampi of kabeljauwrug met een heerlijke saus van schaaldieren. Na een heerlijke nacht in een ruime, comfortabele kamer met een adembenemend uitzicht op de natuur, werd ik bij het ontbijt opnieuw in de watten gelegd door het hotelpersoneel. Puur genieten, want het ontbijtbuffet zal de meest veeleisende fijnproevers bekoren, en dat zowel met zoete en hartige lekkernijen.

© silva hotel

Dit weekend vol wellness en sereniteit heeft me goed gedaan. Het is een ervaring die ik snel nog eens wil overdoen en die ik alleen maar kan aanraden aan iedereen die op zoek is naar een beetje rust en stilte. Aarzel niet om te surfen naar de website van Silva Hotel Spa-Balmoral voor meer informatie of om je verblijf te boeken!