Ik koos het Silva Hotel Spa-Balmoral voor een herfstpauze

Julie Docsterd,
10-09-2024
Na de sprankelende zomer en voor de drukte van het eindejaar, kan je de herfst zien als een overgangsperiode waarin je levensritme wat vertraagt. De ideale gelegenheid om wat afstand te nemen en jezelf wat rust te gunnen.
Silva Hotel
© Silva Hotel

Wat is er verkwikkender dan een duik in de ongerepte natuur in een periode van het jaar waarin die op haar mooist is? De herfst staat synoniem voor stralende kleuren, en de frisse lucht en het licht van het seizoen zijn een uitnodiging tot een heerlijke wandeling. Het was dus niet meer dan logisch dat ik op zoek ging voor een weekend in de prachtige omgeving van Spa, samen met mijn twee zoons. Na wat speurwerk ontdekte ik het Silva Hotel Spa-Balmoral, met uitzicht op de vallei van de Warfaaz en verscholen in de beboste heuvels van het Luikse hinterland. De ideale plek om een weekend vol rust en kalmte door te brengen!

Met respect voor de natuur

Naast de zen-sfeer vond ik ook de combinatie van luxe en duurzaamheid van het Silva Hotel Spa-Balmoral erg aangenaam. ‘s Ochtends werden we bij het ontbijt getrakteerd op een selectie van lokale producten. Het hotel zet zich ook op die manier in voor het behoud van het milieu, en maakt daarnaast ook gebruik van zonnepanelen en heeft een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Het viel me ook op dat er glazen flessen gebruikt worden, eerder dan plastic exemplaren. Kortom: kiezen voor Silva Hotel Spa-Balmoral betekent dat je je mee inspant voor het behoud van de natuur en tegelijkertijd geniet van het comfort en de verfijning van een accommodatie van topklasse.

Silva Hotel
© Silva Hotel

Een haven van rust

Vanaf het moment dat ik aankwam, werd ik verrast door de sereniteit van het hotel. Met de zomervakantie al lang achter de rug, en eens ik mijn bagage op de kamer gedropt had en mijn zoons gingen wandelen, besloot ik om de middag door te brengen in de spa van het hotel. Het is een oase van comfort waar het goed toeven is terwijl je je geest leegmaakt en geniet van de verkwikkende warmte. De spa van het hotel biedt een verwarmd binnenzwembad, een jacuzzi buiten, een hamam, een sauna, een fitnessruimte en een ontspanningsruimte. Ik koos ook voor twee van de behandelingen die op het menu staan.

Silva Hotel
© Silva Hotel

Mijn wellness-ervaring begon met de één uur durende ‘Massage Stone Therapy’, die je gegarandeerd onmiddellijk helpt helemaal te ontspannen. Deze behandeling combineert de magie van hete stenen met de vaardige handen van de therapeut en verlicht de diepste spanningen, vooral in de rug. 60 minuten pure zaligheid! Daarna vervolgde ik mijn reis naar het paradijs door te kiezen voor een ‘Éclat du teint à l’aloe vera’, een uur lang durende gezichtsbehandeling door een schoonheidsspecialiste. Deze behandeling combineert de frisheid van een zachte reiniging met de intensiteit en rijkdom van een herstellende behandeling, allemaal met producten uit de ‘Laboratoires LR Aloe Via’.

Je vervelen is er niet bij!

Francorchamps Mini Cooper
© Sooi Meeus

En als je, net als mijn zoons, op zoek bent naar activiteiten om je uit te leven, dan heeft de regio genoeg te bieden, zelfs in de herfst. Het nabijgelegen circuit van Spa-Francorchamps verwelkomt je voor de Spa Six Hours 2024 (26/09 tot 28/09), de Super Spa 2024 (04/10 tot 06/10) of de Audi Driving Experience (24/10 tot 01/11). Ook natuurliefhebbers zullen niet ontgoocheld zijn dankzij een groot aantal wandelingen in de regio, waaronder de Princesse Clémentine wandeling, de Chemin des Sources wandeling en die van Orléans.

 

Aarzel niet om de website van het Silva Hotel Spa-Balmoral te consulteren voor meer info of de reservatie van je verblijf!