Het Shilin Stone Forest: een ongelooflijke mineralenwereld!

Julie Docsterd,
08-09-2024
Het Shilin Stone Forest ligt op 120 km van Kunming in de provincie Yunnan (China) en beslaat ongeveer 500 km². Dit UNESCO werelderfgoed bestaat uit geërodeerde kalksteenformaties met pieken, zuilen en kloven die de indruk van een versteend bos wekken! Klaar voor een rondleiding?

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Hazel S (@hazel_0514)

Het Stone Forest is niet alleen een spectaculaire natuurlijke omgeving, maar ook een rijke culturele site. De rotsformaties hebben poëtische namen en zijn omgeven door lokale legendes, zoals die van Ashima, een mooi jong meisje van de Yi-etnische groep. Ze werd in steen veranderd nadat ze was verhinderd te trouwen met de man van wie ze hield. Volgens de legende dwaalde Ashima huilend door het bos en vormden haar tranen de rivieren en meren van Shilin.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par He peirong (@pearlher)

Het park is verdeeld in verschillende secties, waaronder het hoofdbos en het minder drukke maar even mooie Naigu Black Stone Forest. Het goede nieuws is dat het park goed is aangelegd met gemarkeerde paden, panoramische uitzichtpunten en toeristische diensten. De Stone Forest tour kan 3 tot 4 uur duren, met beroemde bezienswaardigheden zoals “The Woman Waiting for Her Husband” en “The Camel Riding the Elephant”. De site is bereikbaar in 1u30 met de auto vanuit Kunming.