Ryanair trekt zich terug uit verschillende steden

François Piette,
27-10-2024
Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft aangekondigd dat ze vanaf volgend jaar niet langer de Duitse steden Dortmund, Dresden en Leipzig zal bedienen. Helaas houdt het slechte nieuws daarmee niet op voor liefhebbers van reizen naar onze oosterburen.
dresde
© Vasily Malygin

Ryanair plant ook om 60% minder vluchten naar Hamburg en 20% minder naar Berlijn. De reden hiervoor is een conflict met de Duitse regering over de verhoging van de luchtvaarttaksen, wat vliegen in Duitsland duurder zou maken dan elders.

Deze beslissing zal leiden tot een daling van 12% in het aantal passagiers van Ryanair in Duitsland volgende zomer, wat neerkomt op een vermindering van 1,8 miljoen stoelen. De Ierse luchtvaartmaatschappij roept de overheid op om de luchtvaarttaksen te schrappen en de kosten voor luchtverkeersleiding en beveiliging te verlagen.

Ook Lufthansa en EasyJet hebben hun bezorgdheid geuit over de stijgende kosten in Duitsland. Deze situatie zou het aanbod van vluchten in het land verder kunnen beïnvloeden, waardoor de druk op de prijzen toeneemt. Wordt vervolgd.