Rodenbach vindt het brouwerijbezoek opnieuw uit: brouw je eigen bier!

Julie Docsterd,
27-10-2024
De beroemde brouwerij Rodenbach in West-Vlaanderen biedt een unieke nieuwe belevingservaring aan voor bierliefhebbers.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Het Foederhuis (@hetfoederhuis)

De brouwerij van Rodenbach in Roeselare, opgericht in 1821, heeft zijn bezoekerscentrum volledig herwerkt. Het doel is om de geschiedenis van deze gerenommeerde brouwerij tot leven te brengen, terwijl het de mogelijkheid krijgt om zijn eigen bier samen te stellen. Rodenbach staat immers bekend om zijn complexe blend van een jong bier en een twee jaar gerijpt bier in vaten, wat het zijn unieke karakter en lichte zuurte geeft.

Een eerste stap in deze transformatie was de opening van het Foederhuis afgelopen voorjaar. Deze horecazaak biedt de mogelijkheid om tussen de eiken vaten het volledige assortiment van Rodenbach te proeven. Deze vaten, die een capaciteit van 12.000 tot 65.000 liter hebben, zijn het gezicht van de brouwerij.

De route laat de bezoekers door de opslagkelders wandelen, waar bijna 300 vaten zijn opgeslagen. Voordien kunnen nieuwsgierigen genieten van een indrukwekkend uitzicht op de moderne brouwzaal, die in 2002 werd geopend. Elk jaar produceert Rodenbach 50.000 hectoliter, voornamelijk voor de Belgische markt. De ervaring eindigt met de mogelijkheid voor bezoekers om hun eigen bier samen te stellen uit drie verschillende brouwsels.