Pays de Saint Jean de Monts, uw vakantie met de horizon als enige beperking

Julie Docsterd,
21-05-2024
Welkom in Pays de Saint Jean de Monts, een waar paradijs voor liefhebbers van natuur en avontuur in de buitenlucht. Genesteld aan de Côte de Lumière, met haast evenveel zonneschijn als aan de Middellandse Zee, biedt deze bestemming een zomerse cocktail van immense zandstranden naast een dennenbos en een resem aan activiteiten om nieuwe energie op te doen in het hart van de natuur. Volg ons voor een meeslepende verkenning!

Pays de Saint Jean de Monts

Pays Saint Jean de Monts
Alexandre Lamoureux

Pays de Saint Jean de Monts herbergt een natuurwonder: het bos van Pays de Monts, waar de pijnbomen de groene long van deze bestemming vormen. Het is een geweldige locatie vol vrijetijdsbestedingen, dankzij de vele voet- en fietspaden die kronkelen tussen zeedennen en steeneiken. Hier hebben fietsers, wandelaars en hardlopers keuze te over om zich te ontspannen in de frisse lucht! Om de uitgestrektheid ervan te bewonderen, gaat er niets boven het beklimmen van de Pey de la Blet, de trap naar de hemel bij La Barre de Monts, met een overhangend uitzicht op het bos en de Bretonse moerassen van de Vendée.

De bestemming biedt grote beschermde natuurgebieden: duinen, de Bretonse moerassen van de Vendée, stranden, dennenbossen en de oceaan. Om de fauna en flora van de kustlijn en het bos dat daar verscholen ligt te ontdekken, gaat u best naar Biotopia in Notre Dame de Monts.

Pays Saint Jean de Monts
Florian Peroud

Wat moerassen betreft moet je zeker naar Daviaud voor een vleugje cultuur! Hier krijg je een onderdompeling in de tuinbouwcultuur van onze voorouders om alles te leren over hun manier van leven en traditie. Van de kostuums tot de tuindans, via de boerderij of de Bourrine à Louise, deze authentieke plek zal u verleiden in het hart van de Bretonse moerassen van de Vendée.

Pays Saint Jean de Monts
Florian Peroud

Wat dacht je van een jodiumpauze na dit uitje? Het kustdorp La Barre de Monts – Fromentine heeft een groot aantal oesterkwekerijen en oesterbars om daar zeevruchten te proeven. Een goede visschotel aan het water: wie heeft er een beter idee?

En dat is nog niet alles; bier, chocolaatjes, oesters, zout… Veel lokale producenten openen hun deuren voor bezoekers om hun knowhow te delen.

 

Pays Saint Jean de Monts
Alexandre Lamoureux

Na dit verrukkelijke aperitief gaat u naar Bar-Restaurant La Plage in Saint Jean de Monts om de gezellige keuken te ontdekken. Gelegen op de begane grond van het allereerste hotel in de stad, Hôtel de La Plage, daterend uit 1910, voert het traditie en moderniteit in het vaandel. Geniet van een adembenemend uitzicht op de zee en de pier van Saint Jean de Monts. Na de maaltijd kunt u een verkwikkende wandeling maken langs het water over de 400 meter lange promenade.

Pays Saint Jean de Monts
Florian Peroud

Buitenactiviteiten, cultuur of gastronomie, deze hoek van dit stukje paradijs in de Vendée zal u verleiden. Laat u dus meeslepen door de magie van het Pays de Saint Jean de Monts, waar uw enige limiet de horizon is…