Overtref jezelf deze zomer in de regio Famenne-Ardenne!

Julie Docsterd,
29-07-2024
De regio Famenne-Ardenne telt op zijn grondgebied verschillende escape games. Ideaal om je honger naar avontuur te stillen zonder daarvoor honderden kilometers af te leggen!
Famenne-Ardenne
© Lesse Coast Media

Het is een razendsnel oprukkende vrijetijdsactiviteit die steeds meer fans wint. Escape games zijn een levensgroot rollenspel dat je ergens kan beschouwen als de fysieke versie van videogames van hetzelfde genre. Het principe is eenvoudig: ontsnap uit een afgesloten kamer of decor met behulp van een reeks aanwijzingen die her en der verspreid zijn en ook een reeks proeven. Het is een concept dat zowel groepen als individuele mensen aanspreekt, en zowel volwassenen als kinderen. Sommige escape games zijn opgebouwd rond een verhaal, terwijl andere een opeenvolging van logische spelletjes bieden.

Als jij één van de vele fans bent van deze nieuwe manier van vertier, dan vind je ongetwijfeld je gading in de regio Famenne-Ardenne, waar verschillende escape games aangeboden worden. Je hoeft alleen maar je moed en geduld bij elkaar te rapen en samen met vrienden of familie een ijzersterk team te vormen!

Nieuw in de regio Famenne-Ardenne

Het Maison du Tourisme Famenne-Ardenne nodigt je uit om de prestigieuze regio te ontdekken aan de hand van 7 nieuwe Escape Games. Een draagtas, een kaart met bezienswaardigheden, een boek om het spel te starten en de zoektocht naar aanwijzingen… De opdrachten kunnen met het hele gezin worden gespeeld over een afstand van +/- 5 km, ideaal voor groepen van maximaal 6 personen.

Famenne-Ardenne
© MFTA

In Durbuy, het kleinste stadje ter wereld, doet een legende de ronde over Hanyu… Een inwoner van dit Japanse stadje zou een juweel van jade hebben achtergelaten, een kostbare steen met duizend talenten. Door aanwijzingen te volgen zullen alleen zij die het verdienen het juweel kunnen vinden…

Famenne-Ardenne
© MFTA

Hotton heeft zijn verleden in de Tweede Wereldoorlog, waarin ook sergeant H.N. Wade  van de Royal Air Force een rol speelt. Eens terug in Nieuw-Zeeland zou hij met zijn bruid trouwen, maar alles veranderde op 30 mei 1943. Een boek moet bij zijn verloofde geraken, zodat zij kan ontdekken wat erin geschreven staat…

Houyet en Leopold II… In 1874 liet de Koning der Belgen het mooiste kasteel van België bouwen op het magnifieke terrein van het Domaine d’Ardenne. Hij transformeerde het in een luxehotel om de gekroonde hoofden en grootste vermogens van over de hele wereld aan te trekken. Nadat het werd gesloopt, werd deze tas ontdekt in een kapel. Vergeten door een pelgrim… maar wat voor geheim zit erin verscholen?

Famenne-Ardenne
© Lesse Coast Media

Zes dagen na de verdwijning van Gugusse blijven twee vrienden, Charly en Auguste, de zaak onderzoeken. Ze moeten hem vinden voor het avondspektakel. In een stad die bol staat van geschiedenis is deze iconische marionet vinden van essentieel belang voor de amateurtheatergroep ‘Les Mautchis Mi Tchis Qu’Ti’.

Nassogne en de beroemde St-Monon, Schots van geboorte. Net als veel van zijn tijdgenoten wilde hij een pelgrimstocht naar Rome maken, naar de graven van de apostelen. Toen hij terugkeerde naar Gallië, ontdekte hij de stilte van het Ardense bos en bouwde hij een stille plek voor zichzelf. Maar van eenzaamheid was al snel geen sprake meer… Er verdween een klokje…
Rocha Fortis (Rochefort) was in 1615 een welvarende stad dankzij graaf de Loewenstein en gravin de la Marck, die veel betekenden voor de stad en het kasteel. Hun zoon, Hildebert, wordt ontvoerd door de aap van Conrads, een hebberige circusdirecteur. Hij weet dat de ouders alles zullen doen om hun zoon terug te krijgen! Maar wat is de mysterieuze spreuk die hem van het dak zal krijgen?

En om af te sluiten biedt Beauraing je een ‘kids-versie’: de legende vertelt dat de hertog van Osuna, die vele jaren in het kasteel van Castel Sainte Marie woonde, een geheim in deze tas bewaarde voor zijn kleinkinderen. Maar welk geheim…?

Alle info en meer escape games vind je op www.famenneardenne.be