Op pad als koppel of met vrienden deze herfst: onze beste tips!

Julie Docsterd,
23-10-2024
Als je kinderen hebt, zijn er maar weinig momenten die je echt voor jezelf hebt. En daarom geniet ik des te meer van weekends dat ik niet voor hen moet zorgen. Het zijn momenten die me bijzonder dierbaar zijn, momenten waarop ik met mijn partner kan ontsnappen, ver weg van schermen, huishoudelijke taken en de dagdagelijkse sleur. Alleen ik, mijn geliefde en Wallonië, wachtend om ontdekt te worden. Als je net als ik wat moeite hebt met het concept van de ‘ouderwetse wandeling’, lees dan vooral verder!
liege
© Maxime Collin

Het onnavolgbare Luik

Wanneer ik rondreis in Wallonië, vind ik het heerlijk om steden te ontdekken. En Luik is één van mijn favorieten. Een tripje naar Luik is gegarandeerd een unieke ervaring: met zijn charmante straatjes en levendige kades is Luik een stad die leven uitstraalt. En dat is zelfs nog een understatement!

Voor mij is het ideale startpunt het historische centrum, met de Place du Marché en het Palais des Princes-Évêques. Vervolgens trek ik naar de wijk Outremeuse om de ziel van Luik bloot te leggen. Voor wie moedig genoeg is, is de beklimming van de 374 treden tellende ‘Montagne de Bueren’ de moeite waard. Eens boven is het panoramische uitzicht over de stad immers adembenemend! En om de dag af te ronden, raad ik je aan om je de stad je helemaal te laten veroveren op de Foire de Liège, waar je de traditionele ‘lacquemants’ kan proeven en de niet te missen Luikse wafels…

Yust
© Yust

En waarom  zou je je verblijf niet verlengen, met een overnachting bij Yust. Dat biedt een accommodatieconcept met echt een heel andere ervaring dan een traditioneel hotel, met een ruime keuze aan opties, van eenpersoonskamers tot comfortabele appartementen en slaapzalen voor vriendengroepen! Je vindt er ook een schitterende rooftop bar, een wasservice en zelfs een ‘coworking space’, ideaal voor workaholics die niet hun computer niet kunnen loslaten!

Vind de beste hippe adresjes van Wallonië

Op ontdekkingstocht in de stad met de vijf klokkentorens

Aan de andere kant van het land vind je een stad van een heel andere orde: Doornik, voor mij echt een pareltje! Met zijn majestueuze kathedraal en pittoreske straatjes is de Henegouwse stad de perfecte bestemming voor een romantisch weekendje weg. Wandel over de Grand-Place, klim naar de top van het Belfort voor een adembenemend panoramisch uitzicht en laat je verleiden door de authentieke sfeer van deze historische stad! Puur genieten!

tournai
© Henning Angerer

Voor een onvergetelijk verblijf geef ik je nog één van mijn persoonlijke tips: ga voor een overnachting in het Oniro hotel. Hier treed je binnen in een wereld die op alle vlakken verschilt van wat je gewend bent, met 4 chambres d’hôtes (B&B) en 2 suites met… een eigen spa. Jawel! Met andere woorden: je boekt maar beter lang genoeg op voorhand! Dit ‘boetiekhotel’ biedt somptueuze kamers met een wellnessruimte, perfect om te ontspannen na een dag verkennen.

Oniro Tournai
© Oniro Tournai

Vind de beste hippe adresjes van Wallonië

Zwerf je liever rond buiten de stad?

Voor mij betekent luxe niet de traditionele kristallen kroonluchters en zachte tapijten. Nee, het is meer het idee om ergens naartoe te ontsnappen waar de natuur alomtegenwoordig is, maar zonder daarvoor aan comfort te moeten inboeten. Ik vond het perfecte compromis in deze prachtige houten ‘cabins’ die het comfort bieden van een viersterrenhotel. Stel je een houten boomhut voor die een paar meter boven de grond hangt, met een privéterras en jacuzzi (afhankelijk van de kamer) van waaruit je naar de sterren kan staren met een glas champagne in de hand!

Cabanes de Rensiwez
© Cabanes de Rensiwez

Avonturiers die dol zijn op ongewone accommodatie zullen ongetwijfeld weten dat ik het over de ‘Cabanes de Rensiwez’ heb. Deze knusse cocons liggen verscholen in het hart van de Ardennen, tussen de bomen, met een adembenemend uitzicht over de Ourthevallei. De inrichting is rustiek maar elegant, en de houtkachel zorgt voor een onweerstaanbaar vleugje gezelligheid. Een echt liefdesnestje waar je de hele dag zou kunnen blijven zonder ooit een voet buiten te moeten zetten… maar dat zou natuurlijk ook zonde zijn!

Vind de beste hippe adresjes van Wallonië