Op 6 en 7 juli spendeer ik mijn weekend aan het water!

Julie Docsterd,
05-06-2024
Ook dit jaar maken de oevers van het historische Canal du Centre zich op om je 2 onvergetelijke dagen voor te schotelen, met een feestelijke en gezellige ambiance. En daar wil ik met mijn gezin bij zijn!
strepi thieu
© Maison du Centre

De 19de editie van het “Week-end au bord de l’eau”, het weekend van het water dat georganiseerd wordt door Centrissime (de toeristische dienst van het ‘Pays du Centre’), vindt plaats op 6 en 7 juli. Op het programma staan tal van culturele en muzikale evenementen aan de oevers van het kanaal en aan de voet van lift nummer 3. Ik ging vorig jaar al eens naar het evenement en ik kan je garanderen dat ik de editie van dit jaar in geen geval wil missen!

De benen aan het werk zetten

De beste manier om de dag te beginnen, is met een fietstocht langs het water. En je hoeft je eigen fiets niet mee te nemen, want je kan er gratis één lenen dankzij het ‘Maison du Vélo de La Louvière’. Ik kan je echter alleen maar aanraden om op voorhand een fiets te reserveren, zodat je zeker weet dat je wel kan fietsen op de gekozen dag en het gekozen uur. Wij trokken na een twee uur durende rit naar lift nummer 3 om iets te eten.

© maison du centre

Een feestlijke boot

Daarna hadden we om 14u30 een afspraak om in te schepen voor een ‘Croisière Spectaculaire‘! Niet alleen konden we zelf ervaren hoe het is om één van de prachtige scheepsliften langs het historische Canal du Centre te passeren, maar de boot had ook een aantal theatrale en muzikale optredens van lokale gezelschappen en groepen in petto. Een reis over het water waarbij we konden genieten van het prachtige landschap onderweg, maar dus ook van de sensatie van het programma dat was samengesteld door het team achter deze bijzondere rondvaarten! Het is een niet te missen ervaring, want het is het enige weekend van het jaar dat je ervan kan genieten! En vergeet niet je plaatsen te reserveren, zodat je zeker bent dat je aan boord kan gaan.

Om deze dag vol ontspanning en avontuur af te sluiten, trok ik met de kinderen naar de ambachtelijke markt. Zo’n vijftig ambachtelijke standhouders zetten hun kraampjes op langs het kanaal en boden een breed gamma van lokale en internationale producten aan, van lokale charcuterie tot bier en zoets. Een schitterende manier om de dag af te sluiten voordat we met de auto huiswaarts trokken. De perfecte conclusie kwam van één van mijn zoons: “Mama, komen we volgend jaar terug?”

Dit feestweekend is trouwens de ideale gelegenheid om te genieten van muzikaal entertainment. Bijvoorbeeld van de activiteiten die worden georganiseerd in Strépy-Bracquegnies, waar een podium wordt gebouwd op het oude dorpsplein. Op 6 en 7 juli kan je er luisteren naar een eclectisch programma dat zonder twijfel in de smaak zal vallen bij zowel jong als oud, en dat alles in een feestelijke, gezellige sfeer!

Voor meer info kan je terecht op de website van het evenement, of die van Centrissime, de toeristische dienst van het ‘Pays du Centre’.