Focus op de Oostkantons, wandelgebied bij uitstek

Julie Docsterd,
09-07-2024
Steeds meer mensen zijn op zoek naar rustgevende plekken om te wandelen in een landelijke omgeving die goed bewaard gebleven is, en waar adembenemende vergezichten legio zijn. En op dat vlak hebben de Oostkantons alles om te behagen!
© FTPL - P. Fagnoul

Gaan wandelen in de Oostkantons, dat is een duik nemen in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving die bezaaid is met buitengewone landschappen. Of je nu houdt van een rustige wandeling, een sportieve trektocht of een gezinsuitstapje, er is dankzij de gevarieerde wandelroutes en stijgingspercentages voor elk wat wils in de regio Ardenne-Eifel. En aan mogelijkheden geen gebrek: met wandelroutes langs het water, trektochten over heuvelruggen en wandelingen door het natuurreservaat van de ‘Hautes Fagnes’ en zijn veenlandschappen zal je je gen moment vervelen! En vergeet de Ourvallei en de streek rond Sankt-Vith niet, die ook bijzonder rijk zijn aan panoramische vergezichten en prachtige valleien.

Het wandelpadennetwerk dat publiek toegankelijk is, bewegwijzerd en zorgvuldig onderhouden, zijn ruim 1.300 km lang! Om een wandeling te plannen, kan je gebruik maken van de ‘Ost Belgien‘-app, waarmee je gemakkelijk online een route kan uitstippelen. Routes van meerdere dagen kan je plannen en opslaan om ze vervolgens te gebruiken zonder dat je een internetverbinding nodig hebt. De meeste GR-routes zijn routes in een landelijke omgeving, die je trakteren op rustige wandelingen en onvergetelijke momenten!

Waar logeren?

Het stadje Sankt-Vith is een niet te missen bestemming geworden voor wandelaars, maar ook voor fijnproevers en cocooners. Eén van de beste uitvalsbasissen in deze prachtige regio is het Relax Hotel Pip Margraff, een viersterren-etablissement dat al meer dan 140 jaar wordt gerund door de familie Pip en een mix biedt van traditie en hedendaagsheid. Het hotel pakt uit met een breed gamma van diensten om je te helpen ontspannen en al je zorgen te vergeten, en dat alles in een sfeer die sereniteit uitstraalt. De wellness van het hotel is een oase van rust. Deze luxueuze spa werd recent gerenoveerd in een warme en gezellige stijl en beschikt over een rotszwembad, jacuzzi, Finse sauna, biosauna, hamam, infraroodligstoelen en een ontspanningsruimte. Maar daar houdt het niet op: dankzij het restaurant van het hotel kan je ook fietstochtjes combineren met lokale gastronomie. De keukens van Pip Margraff maken er een erezaak van om verse, lokale producten te serveren die met zorg en op een originele manier zijn bereid.

Pip Margraff
© Carrie Heiners

Één nacht… of meer!

De beste manier om het natuurpark van de Hautes Fagnes (Hoge Venen) en de prachtige Eifel aan ‘onze’ kant van de grens te voet te ontdekken, is door er één of meer nachten door te brengen. Om dat te doen, kan je gebruik maken van één van de vele arrangementen die het Pip Margraff hotel aanbiedt. Det Midweek-formule bijvoorbeeld, met drie tot vijf overnachtingen in een tweepersoonskamer, ontbijtbuffet, elke avond een viergangendiner en gratis toegang tot de wellnessruimte. Een all-in pakket dat ontspanning, gastronomie en wandelen combineert, en dat vanaf €270 per persoon.

© Sarah Linden Fotografie

Surf voor bijkomende informatie naar de website van het Relax Hotel Pip Margraff of neem rechtstreeks contact op met het team op 080 22 86 63.