Ontdek de Oostkantons met de fiets

Julie Docsterd,
04-09-2024
Niet minder dan 1.300 km aan bewegwijzerde routes voor fietsen en mountainbikes zorgen ervoor dat je de Oostkantons in alle vrijheid kan verkennen, of je dat nu alleen doet, als koppel of met het gezin. Een mooie uitstap die we warm kunnen aanbevelen voor een weekendje weg!
rennbahn
© WBT - Denis Erroyaux

Als er één regio in België is die je moet bezoeken als je gebeten bent door het fietsvirus, dan zijn het wel de Oostkantons! Er is meer dan 1.000 km aan bewegwijzerde fietspaden, van het netwerk van kooppunten tot de Ravel-routes. En niet te vergeten de Vennbahn, met een parcours van 125 km, en de Stoneman Arduenna, een exclusieve ervaring van 176 km voor mountainbikers, ontworpen door wielrenner Roland Stauder. Alles om mountainbikers te verleiden, maar ook wie liever in alle rust fietst, komt ruimschoots aan zijn trekken!

De routes die deze prachtige streek doorkruisen, bieden de kans om vele adembenemende panorama’s te ontdekken, van pittoreske valleien tot de oevers van rustige meren en landschappen die typisch zijn voor de Hoge Venen.

rennbahn
© WBT - Arnaud Siquet

Plannen is kinderspel

Het ingenieuze knooppuntensysteem is een open uitnodiging om gezinsuitstapjes, sportieve tochten of zelfs meerdaagse tochten te plannen. De fietspaden die de route van voormalige spoorlijnen (de Ravels) volgen, blijven verbazen en worden steeds populairder, vooral in een regio als de Oostkantons waar het terrein glooiend is. En omdat er op deze routes geen gemotoriseerd verkeer is toegestaan, is de veiligheid er optimaal!

 

© cms ©

Relax Hotel Pip Margraff, een vaste waarde

Het stadje Sankt-Vith is een niet te missen trekpleister geworden voor fietsers, maar ook voor fijnproevers en liefhebbers van gezelligheid. Een uitstekende uitvalsbasis in deze prachtige regio is het Relax Hotel Pip Margraff, een 4-sterren etablissement dat al meer dan 140 jaar gerund wordt door de familie Pip. Een plek waar traditie en het hedendaagse hand in hand gaan, en die de labels Bed&Bike en Bienvenue Vélo kreeg. Het hotel biedt een breed aanbod van diensten om je te helpen tot rust te komen en al je zorgen te vergeten, en dat alles in een sfeer die sereniteit uitstraalt. De spa van het hotel is een oase van rust. Deze luxueuze wellness werd onlangs gerenoveerd en baadt in een warme en gezellige stijl. Je vindt er een rotszwembad, jacuzzi, Finse en biologische sauna’s, hamam, infraroodstoelen en een ontspanningsruimte. Maar dat is niet alles: dankzij het restaurant van het hotel kan je fietstochten ook combineren met lokale gastronomie. De keuken van het Pip Margraff maakt er een punt van om verse, lokale producten aan te bieden die met zorg en originaliteit zijn bereid.

© Sarah Linden Fotografie

Een nacht… of meer!

De beste manier om het natuurpark van de Hoge Venen en de prachtige Eifel aan de andere kant van de grens op de fiets te ontdekken, is door er één of meerdere nachten door te brengen. Daarvoor kan je kiezen uit één van de vele arrangementen die het Pip Margraff hotel aanbiedt, zoals de E-Bike formule, die twee overnachtingen in een tweepersoonskamer, ontbijtbuffet, twee viergangenmenu’s, een dag huur van een elektrische fiets en gratis toegang tot de wellness omvat. Een all-in pakket dat ontspanning, gastronomie en fietstoerisme combineert, en dat alles vanaf €230 per persoon.

Pip Margraff
© Pip Margraff

Aarzel niet om voor meer info de website van het Relax Hotel Pip Margraff te checken of neem rechtstreeks contact op met het team op 080 22 86 63.