Ontdek Pays de Bastogne met uw gezin!

Julie Docsterd,
10-06-2024
Bastogne en omgeving zijn bijzonder geschikt voor een familie-uitje dankzij een waaier aan activiteiten en herdenkingsplaatsen om te bezoeken.
Pays de Bastogne
© Anne Segers

Als u deze zomer op zoek bent naar een gezinsuitstap, kan Pays de Bastogne wel eens aan uw verwachtingen voldoen dankzij een brede waaier aan activiteiten, zoals wandelingen midden in de natuur, sport, de ontdekking van lokale ambachten, spannende culturele bezoeken of een unieke folklore. Om de dag in stijl af te sluiten, gaat er niets boven een moment van ontspanning in een goed restaurant! Hierbij een overzicht van wat je daar te wachten staat.

De Piconrue – Museum Grande Ardenne

Pays de BastogneAnne Segers

Piconrue, dat vooral een museum over de mens is, vertelt het verhaal, van de Ardennen. Het erfgoed wordt gerestaureerd in zijn historische, sociologische en etnografische context. In dit unieke museum, dat leuk is en toegankelijk is voor het hele gezin, kunt u ook meer te weten komen over de verschillende lokale legendes.

De Piconrue is open van dinsdag tot en met zondag, van 10 tot 18 uur (laatste toegang om 17 uur). Jaarlijkse sluiting op 24, 25 en 31 december en 1 januari.

Spelen en leren met Totemus

In samenwerking met de gratis mobiele applicatie Totemus heeft de dienst voor toerisme van Pays de Bastogne drie schattenjachten ontwikkeld: één in Bastogne en twee in Sainte-Ode. Totemus is een vorm van geocaching, een vrijetijdsbesteding in de buitenlucht, die bestaat uit het gebruik van de geopositioneringstechniek om “schatten” te zoeken of te verbergen, gecombineerd met sport, cultuur (met inbegrip van de rijkdom en knowhow van de regio) en avontuur. Elke wandeling bestaat uit verschillende aandachtspunten waarbij men wordt gevraagd een vraag te beantwoorden om door te kunnen gaan naar de volgende stap. Op deze manier observeren, onderzoeken en leren we terwijl we plezier hebben. De kers op de taart is dat de deelnemers aan het einde van het parcours een virtuele totempaal winnen, evenals een paar Toteez, de punten van de app die vervolgens kunnen worden ingewisseld voor cadeaubonnen bij toeristische attracties in de regio.

Pays de Bastogne
© Anne Segers

Animalaine, een levendig en levendig museum

Animalaine
© Pascal Willems

Dit levende museum biedt een driedelig bezoek. Bezoekers hebben niet alleen de mogelijkheid om door het dierenpark te wandelen, dat 25 soorten woldieren samenbrengt, maar ze ontdekken hier ook de verschillende stadia van wolverwerking, zowel vandaag als aan het begin van de 20e eeuw. Ook worden ze door de tijd getransporteerd en door een gereconstrueerd historisch huis geleid. De allerkleinsten zullen genieten om door het park te wandelen terwijl ze zich vermaken met de dieren met hun zachte vachten.

Animalaine is geopend van 1 april tot 1 oktober van 9.30 tot 16.30 uur. Gesloten op woensdag en zondag. Op zaterdag en feestdagen is het museum geopend van 11 tot 18 uur, evenals op zondag in juli en augustus.

Ontspanning in Bois de Fays in Bertogne

Pays de Bastogne
© Anne Segers

Gezinnen zullen de leuke, ontspannende en gastronomische activiteiten waarderen die worden aangeboden in het speelbos Bois de Fays in Bertogne. Hier kan je genieten van een heerlijke barbecue, maar ook van spelletjes en een parcours gewijd aan bosdieren dat het mogelijk maakt om te leren terwijl je plezier hebt. In de omgeving van Bois de Fays kan je ook wandelingen maken die geschikt zijn voor de kleintjes, waaronder de Promenade du Loup, dat bezaaid is met tien geïllustreerde houten boeken die het verhaal vertellen van de beroemde P’tit Loup. Dit is het werk van de schoolkinderen van de gemeente Bertogne. Een ideale plek om in de zomer een gezellig moment door te brengen met familie of vrienden, vooral omdat de toegang volledig gratis is en het makkelijk is om in de buurt te parkeren.

Dieren uit onze contreien in de kijker

Dankzij de tentoonstelling Wallonie en terre sauvage onthult Jeremy Derbeque, een jonge fotograaf en videograaf uit Sibret, een dorp in de Belgische Ardennen, van 25 mei tot 28 juli 2024 zijn dierenfoto’s op de eerste verdieping van het kantoor van de dienst voor toerisme van Bastogne (Place McAuliffe 60). Jeremy is een echte natuurliefhebber en biedt iedereen de mogelijkheid om een fascinerend universum te betreden waar elk beeld een verhaal vertelt en waar elke foto je meeneemt naar de magie van de natuur. Van het kreupelhout tot de grote Ardense bossen en moerassen, kom en ontdek de diversiteit en rijkdom van de Waalse fauna. Deze interactieve tentoonstelling komt tot leven voor de ogen van bezoekers!

Pays de Bastogne
© Anne Segers

De tentoonstelling Wallonie en terre sauvage, is gratis toegankelijk van maandag tot zondag van 9.30 tot 12.30 uur en van 13 tot 17.30 uur.

De beste plekjes om te eten in Bastogne en omgeving vind je op de website van het Maison du Tourisme du Pays de Bastogne.