Ontdek de mooiste dorpjes van Wallonië vanop de fiets

Julie Docsterd,
14-10-2024
De nieuwe fietsgids van de vzw ‘Les Plus Beaux Villages de Wallonie’ is uit! De brochure stelt je niet minder dan 12 routes voor langs waarheen je het uitzonderlijke patrimonium van het zuiden van ons land kan ontdekken.
wallonia bicycle
© PBVW – Rita Photographie

De vzw ‘Les Plus Beaux Villages de Wallonie‘, die de mooiste dorpjes van Wallonië in de kijker zet, publiceerde een fietsgids met daarin verschillende routes voor tweewielers. Op die manier ontdek je de 33 mooiste dorpen van Wallonië al trappend. Er staan maar liefst 12 fietslussen in deze gids, verdeeld in etappes van bijna 30 km, die de 33 dorpen aandoen die deel uitmaken van de selectie van de mooiste plekjes in Wallonië. Ze zijn met elkaar verbonden via knooppunten en het RAVeL-netwerk.

wallonia bicycle
© PBVW – Rita Photographie

Deze fietsgids is rijkelijk geïllustreerd met gedetailleerde kaarten en foto’s van niet te missen bezienswaardigheden onderweg. Op die manier ontdek je het lokale erfgoed en gastronomie, dankzij een overzicht van alle eetgelegenheden in de buurt. Maar er is meer, want de bijzondere uitzichten, toeristische infopunten, de dichtstbijzijnde treinstations en plekken om fietsen te huren of te repareren worden ook voor elke etappe vermeld.

Deze gloednieuwe fietsgids is nu al online te koop via de website beauxvillages.be en bij de toeristische bureaus waarmee de vereniging samenwerkt. Routes en GPS-coördinaten voor elke route zijn ook te vinden op deze website.

plus beaux villages de wallonie
© plus beaux villages de wallonie