Ontdek de nieuwe tentoonstelling ‘Destination Abysses’ bij Nausicaá!

Julie Docsterd,
01-07-2024
Nausicaá lanceert in samenwerking met Ifremer (l'Institut français de recherche pour l'exploitation de la mer) de gloednieuwe tentoonstelling ‘Destination Abysses’, met als rode draad de bescherming van een fragiele wereld. Het belooft een ongekende ontdekkings- en ontmoetingstocht te worden van buitengewone wezens die in de diepzee vertoeven. Dit evenement, dat samenvalt met de 40e verjaardag van het instituut, zal de geheimen onthullen van de diepzee, een gebied dat nog steeds veel mysteries met zich meedraagt. Nochtans is deze omvangrijke leefomgeving de natuurlijke habitat van een adembenemende biodiversiteit en speelt het een cruciale rol bij het reguleren van het wereldklimaat! Volgt u ons voor een rondleiding?

Nausicaá en Ifremer hebben de krachten gebundeld voor deze tentoonstelling omdat ze een gemeenschappelijk doel delen: de bescherming van de diepzee door middel van een educatieve aanpak en een immersie. Deze tentoonstelling heeft niet alleen een educatief karakter, maar het zet zich ook echt in voor het behoud van de zee!

Nausicaa

Reis met ons mee naar de bodem van de zee

‘Destination Abyss’ is een meeslepende ervaring waar bezoekers ongelooflijke wezens kunnen ontdekken, zoals vissen met enorme tanden en bioluminescente kwallen. Met behulp van spitstechnologie en beelden aangeleverd door Ifremer wordt er een simulatie gemaakt van de extreme omstandigheden op de oceaanbodem om de deelnemers onder te dompelen in het donkere en koude universum van de diepzee.

Schmidt Ocean Institute

De tentoonstelling in cijfers

  • 6 soorten tentoongesteld
  • 180 m² tentoonstellingsruimte
  • 3 aquariums
  • 49 m³ water
S. Pinto

Leren = beschermen

Nausicaá laat enerzijds de biologische wonderen zien die de mysterieuze zeediepten bevolken. Anderzijds vestigt het centrum ook de aandacht op de bedreigingen waarmee deze kwetsbare habitats te maken krijgen. Denk maar aan de vervuiling, de intensieve visserij, en meer recent, de mijnbouw op de zeebodem die deze mariene ecosystemen op onherstelbare wijze kunnen vernietigen! Nausicaá wil zo veel mogelijk mensen mobiliseren om actie te ondernemen voor het behoud van deze fascinerende wereld waarvan we nog veel kunnen leren en ontdekken.

Wacht dus niet langer om de tentoonstelling in Nausicaá te bezoeken! U zal er niet alleen geconfronteerd worden met alle soorten organismen die overleven in deze diepe wateren. Het is ook een emotionele bewustmaking van hun belang voor deze planeet… Beschouw het gerust als een manier om ons herop te voeden…

Ontdek Nausicaá en de tentoonstelling