Een verlaten eiland omgetoverd tot paradijs door één man!

Julie Docsterd,
18-09-2024
Moyenne Island, gelegen in de archipel van de Seychellen, is een echt tropisch pareltje. Maar wat weinig mensen weten, is dat het omgetoverd is tot een privé-paradijs door één man: Brendon Grimshaw!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Dr. Ameer Ebrahim (@the_fish_dr)

Brendon, die oorspronkelijk uit Groot-Brittannië kwam, kocht het eiland in 1962 voor de niet onaardige som van 10.000 pond! Destijds was het eiland verlaten, maar vastberaden als hij was, spendeerde Grimshaw meer dan 40 jaar van zijn leven om er een uitzonderlijke plek van te maken!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Aparna Ganguly (@the_variegated_sky)

Decennialang woonde Grimshaw op het eiland en ontwikkelde het langzaam maar zeker. Hij plantte 16.000 bomen, legde paden aan (sommige geruchten beweren 5 kilometer lang) en bracht talloze soorten vogels en schildpadden binnen, waardoor de de lap grond (bekend als Moyenne Island) veranderde in een waar natuurreservaat. Het doel van de man was om het eiland te beschermen tegen projectontwikkelaars en ander overmatig toerisme. Vandaag, meer dan 12 jaar na de dood van Grimshaw, is het eiland een nationaal park en is het één van de weinige plekken ter wereld die gevrijwaard bleef van modernisering.