Middelkerke: rond de wereld in zand

Julie Docsterd,
19-05-2024
Deze zomer verandert Middelkerke in een verzameling van wereldwonderen tijdens het zandsculpturenfestival.
middelkerke
adobe

Het zandsculpturenfestival tovert het strand van Middelkerke deze zomer om tot een heus pop-upmuseum! “Het festival ligt helemaal in lijn met ons imago als familiale badplaats,” legt burgemeester Jean-Marie Dedecker uit.

Een tentoonstelling zonder grenzen

Na de odes aan sprookjes en dinosaurussen de afgelopen jaren, is het thema van dit jaar grootser dan ooit. Het festival omvat wereldwonderen als de Egyptische sfinksen, wilde Afrikaanse dieren, de Taj Mahal, Japanse tempels, Paaseiland, de Golden Gate Bridge en zelfs kunstwerken die grote steden als New York en Londen moeten voorstellen.

Op een oppervlakte van meer dan 5000 vierkante meter toveren meer dan twintig internationale artiesten meer dan 5000 ton zand om tot impressionante sculpturen. In het teken van het thema, “rond de wereld in zand”, kan je niet alleen de tijdelijke kunstwerken gaan bewonderen, maar je kan ook zelf aan de slag in de ateliers die speciaal geopend werden voor het grote publiek.

Een strijd tegen de elementen

Het afgelopen jaar telde het festival ‘maar’ 85.000 bezoekers, een aantal dat te wijten was aan het slechte weer. In 2022 waren dat er 100.000. De organisatie hoopt dit jaar op beter weer om zo nog meer bezoekers te kunnen ontvangen. Het festival vindt plaats van 28 juni tot 8 september.

Voor meer informatie en tickets, kijk je op www.zandsculpturenfestival.be

Nos locations de vacances relatives à cet article

Vakantieappartement met terras en zeezicht Te Huur

Middelkerke

Appartement

Kamers

6 Personen

85.00 m2

€625 / week

min nachten

Vakantie appartement in Middelkerke -Belgische kus

Middelkerke

Appartement

Kamers

4 Personen

60.00 m2

€515 / week

min nachten