Meer Belgen op de baan zorgt voor meer Touring-interventies in juli

Julie Docsterd,
22-07-2024
In juli Touring stelde een verhoging van 12% vast van het aantal interventies. Vooral de stijging van het aantal aanvragen voor medische en technische bijstand in het buitenland is opmerkelijk.
broken down
© adobe

In de eerste twee weken van juli 2024 registreerde Touring een stijging van 12% van het aantal interventies in vergelijking met dezelfde periode in 2023. De aanvragen voor medische en technische bijstand vanuit het buitenland stegen bijvoorbeeld met 6%.

Het aantal medische dossiers kende een aanzienlijke stijging van 20%: van 622 gevallen in ging het naar 747 gevallen in 2024. Touring schrijft deze groei toe aan de hittegolf in Zuid-Europa, die talrijke gevallen van uitdroging, infecties, maag- en darmproblemen veroorzaken onder vakantiegangers.

‘Deze cijfers brengen ons op het niveau van voor de coronacrisis’, verduidelijkt Touring. De slechte weersomstandigheden in eigen land hebben veel Belgen ertoe aangezet hun vakantie op het laatste moment te boeken, wat bijdroeg tot een stijging van het aantal vakantiegangers en dus van het aantal medische gevallen.

Technische interventies

De technische interventies stegen ook met 9%, van 1.920 naar 2.100. Onvoorbereide vakantiegangers vertrekken in allerijl naar hun bestemming en dat leidt tot een toename van defecten en andere technische mankementen.

Touring moest in totaal 159 mensen repatriëren. De medische oproepen kwamen vooral uit Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Nederland.