Niet te missen in Madrid: dit moet je absoluut zien

Quentin Bonjourberlin,
25-06-2024
Ga je voor het eerst naar Madrid en wil je de niet te missen hotspots van de stad leren kennen? Dan zal je niet teleurgesteld worden, want de Spaanse hoofdstad barst van de monumenten, mooie wijken, musea en andere bijzonderheden… Je hebt zeker een dikke week nodig om alles te zien! Maar laten we proberen ons te beperken tot de essentie.
madrid
Falco

De mooiste monumenten van Madrid

Het Koninklijk Paleis: een culturele en architecturale schat

Het beroemde Koninklijk Paleis is een absolute must voor toeristen in Madrid! Het gebouw is zo imposant en majestueus dat je het al van ver ziet liggen als je voor het eerst door de stad wandelt.

Madrid
Cdoncel

Binnenin kan je de vele kamers bewonderen die uitblinken door hun zeldzame schoonheid, maar ook de koninklijke kroon, de troonzaal… en een verbazingwekkende verzameling klokken, de ene nog extravaganter dan de andere.

De Debod-tempel: een bijzondere trekpleister die je moet ontdekken

Madrid
Paula Carrasco

Hoe onvoorstelbaar het ook lijkt, er staat een echte Egyptische tempel pal in het centrum van Madrid, niet ver van het Plaza de España! De tempel dateert uit de 2de eeuw voor Christus en werd aan Spanje geschonken na de bouw van een stuwdam. Als je een bezoek kan plannen in de vroege ochtend of bij zonsondergang, word je getrakteerd op een kleurenpracht en perfecte foto’s.

De mooiste musea van Madrid

Het Prado: één van de mooiste musea ter wereld

Madrid
Robert Katzki

Als je van klassieke schilderkunst houdt, zal je in Madrid op je wenken bediend worden. Het Prado is één van de meest indrukwekkende musea ter wereld, met een adembenemende collectie. Klassieke Spaanse meesters zoals Velasquez en Goya zijn uiteraard prominent aanwezig… Maar er hangen ook werken van Rubens, Bosch en Rafaël.

Het Reina Sofia: moderne en hedendaagse kunst van topkwaliteit

Het andere niet te missen museum in Madrid is het Reina Sofia. Met zijn focus op moderne en hedendaagse kunst hoeft het niet onder te doen voor het Centre Pompidou in Parijs… Naast de tijdelijke tentoonstellingen, die altijd erg goed zijn uitgewerkt, kan je er ook schilderijen bewonderen van Picasso, Dali en Juan Miro…

De zalen die gewijd zijn aan het artistieke leven tijdens de Spaanse Burgeroorlog zijn even leerrijk als ontroerend.

De mooiste wijken van Madrid

Lavapiés: eten en te drinken

Lavapiés is een toeristische en kosmopolitische wijk die voornamelijk bewoond wordt door de meer volkse inwoners van de stad. Met zijn steile straatjes, markten, restaurants en een grote verscheidenheid aan gebouwen is het de ideale plek om rond te wandelen en te proeven van wat tapas

Als je deze ervaring leuk vindt, aarzel dan niet om op een andere dag naar ‘La Latina‘ te gaan, een andere mooie en levendige wijk in Madrid, niet ver van Lavapiés.

Malasaña: de hippe wijk

Malasaña is nog een wijk waar het leuk is om te wandelen en te verdwalen… Deze wijk, die nauw verbonden is met de Movida, de culturele revolutie van de jaren 80 waarvan Pedro Almodovar één van de spilfiguren was, is vandaag de dag nog steeds een bruisende artistieke kweekvijver. Er zijn talloze galerijen, boetiekjes en tentoonstellingen

Het stadscentrum en zijn duizenden schatten

Madrid
Victor

Het historische en toeristische centrum van de stad is eigenlijk niet bijster groot… Door rond te wandelen, kan je veel van de bezienswaardigheden bewonderen, zoals de Puerta del Sol, het prachtige plein waar Madrilenen samenkomen; de Plaza Mayor, het andere centrale plein met zijn rode bakstenen gebouwen en het standbeeld van Filips III; en de Calle Cava Baja, een straatje met tientallen authentieke tapasbars.

Ook niet te missen in Madrid

Het Retiro-park

Madrid
Kit Suman

Het Retiro is zonder twijfel één van de mooiste parken van Europa. Het is bijzonder groot, met verschillende zones die elk met hun eigen speciale sfeer hebben. Aarzel niet om er rond te wandelen, eventueel met een picknick… Vergeet bij je bezoek niet de vijver en het monumentale standbeeld te gaan bekijken, en ook het Palacio de Cristal, met zijn enorme glazen dak dat dateert van aan het einde van de 19de eeuw.

Gran Via: een adembenemende laan

De Gran Via is een prachtige laan met ontelbaar veel winkels, waaronder veel luxeboetieks… Hier gaan Madrilenen naartoe als ze zin hebben om te windowshoppen… Op de Gran Via vind je ook de belangrijkste theaters van de stad.

Maar de Gran Via valt ons nog het meest in de smaak omwille van de prachtige gebouwen. Het Metropolis-gebouw en het Telefonica-gebouw zijn bijvoorbeeld bewonderenswaardig.

Nos voyages relatifs à cet article

Nos locations de vacances relatives à cet article

Vakantieverhuur in Calpe Alicante

Valencia

Huis/Villa

Kamers

8 Personen

0.00 m2

€ / week

min nachten

Costa daurada, appartement 4 kamers en 3 kamers

Catalonië

Appartement

Kamers

8 Personen

120.00 m2

€650 / week

min nachten

De hoogtepunten van Castilië en Madrid - Begeleide rondreis

Madrid

Rondreis

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Ontdekkingsreis door Valencia tussen moderniteit en grote geschiedenis – 5D/4N

Galicië

Rondreis

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

City-Trip naar Barcelona, de dynamische hoofdstad van Catalonië - 5D/4N

Catalonië

Rondreis

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Pierre & Vacances - Residence Andorra La Tulipa 3* - zonder transfer

Catalonië

Verblijf

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Pierre & Vacances - Andorra Sunari Peretol Residence - zonder overstap

Catalonië

Verblijf

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Pierre & Vacances - Residence Andorra El Tarter - geen transfer nodig

Catalonië

Verblijf

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Pierre & Vacances - Residence Andorra Bordes D'Envalira - geen transfer nodig

Catalonië

Verblijf

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Pierre & Vacances - Résidence Pas de la Casa Princesa - zonder overstap

Catalonië

Verblijf

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten