Luik: la Nocturne des Coteaux de la Citadelle is er opnieuw in 2024!

Julie Docsterd,
13-06-2024
La Nocturne des Coteaux de la Citadelle was sinds vier jaar geannuleerd, maar maakt een comeback in 2024!
© FTPL - P. Fagnoul

La Nocturne des Coteaux de la Citadelle is een van de paradepaardjes van Luik en trekt elk jaar enkele duizenden bezoekers. Traditioneel wordt dit evenement gehouden op de eerste zaterdag van oktober, maar het werd vier jaar na elkaar afgelast: in 2020 en 2021 vanwege de gezondheidscrisis, en in 2022 en 2023 door tramwerkzaamheden.

Terug met innovatieve verlichting

Nu de werkzaamheden bijna klaar zijn, bevestigt Jean-Pierre Hupkens dat de stad van plan is om La Nocturne des Coteaux de la Citadelle in 2024 opnieuw te lanceren, met een uitgebreide formule. “De traditionele kaarsen zullen nog steeds aanwezig zijn op de berg van Bueren, aangevuld met verlichte displays in een nog te bepalen zone. We moeten hierbij rekening houden met de veiligheidsvoorwaarden die worden opgelegd door het grote aantal mensen dat een dergelijk evenement bijwoont, in het bijzonder de toegang tot doodlopende en steile paden”, legde hij uit.

Onderdeel van een breder programma

La Nocturne maakt deel uit van een reeks evenementen om het centrum van Luik nieuw leven in te blazen. De aangekondigde evenementen zijn onder andere la nocturne des mariages, het shopping weekend, een speciale editie van la Batte en de opening van de kermis. Deze strategie is erop gericht het stadscentrum nieuw leven in te blazen en de bewoners en de bezoekers een rijke en gevarieerde ervaring te bieden.

Ontdek La Nocturne des Coteaux