Lufthansa en Brussels Airlines: een milieutoeslag op Europese vluchten

Julie Docsterd,
28-06-2024
De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa heeft de invoering van een "toeslag voor milieukosten" aangekondigd. Dit geldt voor alle dochterondernemingen van de groep, en voor vluchten die vertrekken vanuit Europa.
Brussels Airlines

De toeslag zal variëren van 1 tot 72 euro per vlucht, afhankelijk van de route en de reisklasse. Brussels Airlines, de Belgische dochteronderneming van Lufthansa, zal een toeslag hanteren van 1 tot 36 euro. Deze is van toepassing op alle tickets die vanaf woensdag 26 juni worden uitgegeven, voor vluchten die vertrekken vanaf 1 januari volgend jaar.

Deze toeslag is bedoeld om een deel van de voortdurend toenemende extra kosten te dekken die verband houden met de milieuwetgeving.

Investeringen en milieudoelstellingen

Lufthansa geeft aan dat het jaarlijks miljarden euro’s investeert in nieuwe technologieën om aan deze eisen te voldoen. Desondanks zegt de groep dat zij niet in staat is om alleen de stijgende extra kosten als gevolg van deze reguleringen te dragen.

De groep streeft naar een CO2-neutrale balans tegen 2050 en wil haar netto-uitstoot tegen 2030 halveren ten opzichte van 2019. Om deze doelen te bereiken, richt Lufthansa zich op de versnelde modernisering van haar vloot en het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstoffen.