Lente in Wallonië: wat te zien en te doen?

Julie Docsterd,
20-03-2024
Met de komst van de mooie dagen lonkt het buitenleven. Hieronder vind je enkele ideeën voor lente-uitstapjes in het hart van Wallonië, evenals de agenda van grote evenementen op dit moment.
wallonie
ostbelgien.eu

Het is zover: de lente staat voor de deur. En Wallonië zet haar deuren wijd open voor ons… Een kans om naar buiten te gaan en de schatten van deze prachtige regio te (her)ontdekken. Hier vind je enkele ideeën voor uitstapjes, verblijven en ontdekkingen voor de mooie dagen.

Wandelingen te voet of…

Wallonië kan te voet worden verkend, met een waterfles om de nek en stevige schoenen aan. Talloze paden doorkruisen de regio, van bossen tot uitgestrekte vlaktes. Er zijn ook mooie bezoeken aan stadscentra. Hier vind je een ruime keuze aan routes, van gemakkelijke familiewandelingen tot uitzonderlijke trektochten voor goed opgewarmde kuiten.

wallonie
Peripleties

…met de camper?

Als je je schoenen liever niet verslijt, kan je Wallonië doorkruisen met een camper, want de regio biedt alle nodige voorzieningen voor nomadische verblijven. Je kan zelfs een 6-daagse roadtrip overwegen die Wallonië van oost naar west doorkruist.

wallonie
Karolyn Delize Hanse

Wijn en kastelen

De Belgische wijngaarden zijn in opkomst. Ken je ze niet? De lente is het goede moment om ze te ontdekken. VISITWallonia biedt zelfs verschillende wijnreizen aan, om kastelen te bewonderen met een glas in de hand.

Magische en bijzondere nachten

Voor de nacht is een hotel prima, maar Wallonië heeft ook veel bijzondere accommodaties. Heb je bijvoorbeeld al eens een nacht doorgebracht in een fabriek, in de bomen, boven op een oude elektriciteitstoren, in een molen of in een bus? Nee? Dan is dit het moment om het te proberen…

Lente-exposities

Meer een liefhebber van een dagje uit? Hier vind je het programma van tijdelijke tentoonstellingen die tijdens de lente in de Waalse musea plaatsvinden. En om minder te betalen aan de kassa, raden we je aan te kiezen voor de Pass VISITWallonia.be.

Wallonië in de lente, belooft mooie momenten!

Ga naar VISITWallonia.be/lente