Kopenhagen: ruim de stad op en bezoek ze gratis!

Julie Docsterd,
15-07-2024
Wonderful Copenhagen, de toeristische organisatie in Kopenhagen, heeft de lancering aangekondigd van CopenPay, een initiatief om toeristen aan te moedigen een duurzamer gedrag aan te nemen. Met CopenPay kan men ecologische acties omzetten in valuta om toegang te krijgen tot een resem culturele ervaringen!
copenhague
© Line Kjaer

CopenPay beloont activiteiten zoals fietsen, deelnemen aan opruimacties of vrijwilligerswerk op stadsboerderijen. In ruil daarvoor hebben de deelnemers gratis toegang tot tal van activiteiten, waaronder rondleidingen door musea, kajakverhuur en vegetarische lunches bereid met lokale producten.

De ambitie van Kopenhagen is om bezoekers te helpen hun verlangen om duurzaam te handelen af te stemmen op hun acties. Volgens een enquête van het Kantar-instituut dat in het persbericht wordt genoemd, zegt 82% van de ondervraagden op een duurzame manier te willen handelen, maar slechts 22% heeft hun gedrag al aangepast. Wonderful Copenhagen hoopt dat CopenPay reizigers zal inspireren om bewustere milieuvriendelijke keuzes te maken.

Door groene acties om te zetten in valuta voor culturele ervaringen, hebben toeristen een unieke kans om Kopenhagen te verkennen op een manier die zowel het milieu als de lokale gemeenschap ten goede komt“, aldus Sophie Hæstorp Andersen, burgemeester van Kopenhagen. Zal dit initiatief ook andere bestemmingen inspireren?