Koksijde-Oostduinkerke: 5 activiteiten voor deze zomer

Julie Docsterd,
03-07-2024
Het wordt een geanimeerde zomer aan de Belgische Kust! Dit zijn 5 niet te missen activiteiten voor wanneer je in de buurt bent!
coxyde
Glenaki

Paardenvissers

Heb je al eens gehoord van de garnaalvissers te paard? De praktijk is door de UNESCO erkend als erfgoed en zeker een bezoekje waard! Om de unieke demonstraties op het strand bij te wonen, raadpleeg je best deze planning.

Kunst en ontspanning

De creatieve LEGO®-tentoonstelling in het Casino van Koksijde is een must voor fans van de blokjes, met indrukwekkende werken die van 1 juli tot 31 augustus te bewonderen zijn. Je kan ook deelnemen aan bouwworkshops.

coxyde
Glenaki

Helmut Lotti op het podium

Ben je fan van de zoetgevooisde stem van Helmut Lotti? Dan is Helmut Lotti Goes Classic onder begeleiding van ‘The Golden Symphonic Orchestra’, echt iets voor jou! Twee dagen later, op 28 juli, brengt Disco Fever Koksijde een ode aan bands als ABBA en de Bee Gees.

Natuur en ontdekkingen

Het Natuureducatief centrum Duinenhuis pakt uit met terrasconcerten, astronomische observaties en rondleidingen. Het Abdijmuseum Ten Duinen biedt nieuwe activiteiten voor kinderen en een Playmobil®-tentoonstelling in Ten Bogaerde.

 

coxyde
Glenaki

Te paard of te voet

Tot slot kan je ook een ritje maken met een koets (van dinsdag tot en met zondag tussen 11u en 16u15. De koets volgt twee routes en stopt bij het Plaza Koksijde, het Abdijmuseum Ten Duinen, het Kunstencentrum Ten Bogaerde en het Delvaux-museum). Als je liever je benen aan het werk zet, kan dat tijdens sportevenementen zoals de Koksijde Beach Run op 24 juli.

coxyde
Glenaki

En voor de kids?

Op 3 augustus vindt de zandkastelenbouwwedstrijd plaats op het strand! Het kasteel dat het langst overeind blijft, wint de gouden medaille. Ook 31 augustus kan je aankruisen in je agenda. Dan wordt tijdens Baaldje Kids Sint-Idesbald omgetoverd tot een speelparadijs met klimparcours voor peuters, kinderen en tieners die houden van wat waaghalzerij.

coxyde
Glenaki