Dit hotel in Nijvel is een tip voor gastronomen

Julie Docsterd,
03-09-2024
Ben je op zoek naar een gezellige plek om heerlijke momenten te delen als koppel, met je familie of onder vrienden? In Nijvel verwelkomt een luxueus hotel je om zijn bar en restaurants te ontdekken.
vdv nivelles
© vdv nivelles

In het midden van ons land, op een paar minuten rijden van Brussel, Bergen, Charleroi en Namen, ligt Hotel Van der Valk Nivelles-Sud, een viersterren ‘Superior’ hotel. Het is makkelijk bereikbaar dankzij de nabijheid van de snelweg E19 en beschikt over 155 kamers en suites, onderverdeeld in 3 categorieën (Standard, Confort en Executive). Ze zijn gezellig, ruim en functioneel en garanderen een zachte en verkwikkende nachtrust.

Heerlijke ‘mixology’

Maar het Van der Valk Nivelles-Sud is veel meer dan een hotel op een ideale locatie! Het Brabantse etablissement biedt je ook de kans om een duik te nemen in de wereld van de ‘mixology’ en te proeven van de cocktails die samengesteld zijn door het team van de ‘Petrus Bar Lounge’. Een must voor de liefhebbers van een Manhattan, Negroni, Old Fashioned of Aperol Spritz… om maar enkele voorbeelden te noemen. Er is ook een ruime keuze aan uitzonderlijke bieren, wijnen en sterke dranken, waaraan je kan nippen vanuit comfortabele art deco-banken, terwijl je luistert naar een privéconcert of één van de dj’s die er elk weekend te vinden zijn!

vdv nivelles
© vdv nivelles

Voor elk wat wils

Of je nu op doortocht bent in Nijvel en op zoek bent naar een kwalitatief restaurant voor een lunch of diner, of dat je enorme honger hebt en een ‘all you can eat’-buffet zoekt, Hotel Van der Valk Nivelles-Sud is een adres dat zeker het overwegen waard is.

vdv nivelles
© vdv nivelles

Je krijgt de keuze uit drie mogelijkheden: een smakelijke en seizoensgebonden keuken van de hand van chef-kok Cédric Tennstedt (voormalig chef-kok van de ‘Vieux Marronnier’ in Nijvel), die er een erezaak van maakt om het beste van verse kwaliteitsproducten naar boven te halen en zijn creaties te presenteren met een persoonlijke touch. Al zijn gerechten worden ter plekke bereid door een brigade die er alles aan doet om aan de wensen van de bezoekende klanten te voldoen, inclusief vegetariërs. De wijnkaart biedt dan weer een selectie van over de hele wereld, met zowel lokale als internationale wijnen. En dat alles wordt krijg je voorgeschoteld in een recent gerenoveerde omgeving die een warme, stijlvolle sfeer combineert met een bediening die tot in de puntjes verzorgd is.

vdv nivelles
© vdv nivelles

Een andere optie: het live cooking gedeelte waar je kan genieten van de warme en koude buffetten die op vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag worden verzorgd. Genoeg om de hongerigste magen te stillen in een omgeving die net zo gezellig is als die van het restaurant. Bovendien is er vanaf 15 augustus en het hele jaar door elke middag een zakenlunch beschikbaar in de vorm van een warm en koud buffet, zowel voor hotelgasten als externe bezoekers.

vdv nivelles
© vdv nivelles

Voor een snelle hap zonder gedoe beschikt het hotel ook over een brasserie, waar je aan tafels met een stopcontact kan genieten van een heerlijke maaltijd terwijl je werkt als dat nodig is. Deze bistro biedt een menu met typisch Belgische en klassieke gerechten, maar ook snacks, pasta en kwalitatieve burgers.

Surf voor meer informatie over het gastronomische aanbod van Hotel Van der Valk Nijvel-Sud naar de website.