Mercure Hotel in Namen: niet te missen deze zomer!

Florence Brigode,
04-06-2024
Het gloednieuwe Mercure Namur hotel is nu al een must-see aan de oevers van de Maas. Het is makkelijk te bereiken (slecht 20 minuten van het treinstation!) en biedt vele mogelijkheden.
Quartier Latin
© Quartier Latin

Hier kunt u kiezen voor een kamer met uitzicht op het bos, de citadel of de Maas, met naar wens een terras, douche of bubbelbad. De kamers zijn allemaal modern en comfortabel. We hadden gekozen voor een uitzicht op het fort. Ik hield van het behang met discrete damborden en het mosterdgeel versterkt door de led-stroken, die voor een heel subtiele verlichting zorgen.

Hôtel Mercure Namur
© Hôtel Mercure Namur

Mijmerend keken we naar de Citadel door het raam, terwijl we een uur eerder het hart van de wallen bezochten. Een uitstap naar deze voormalige militaire kazerne, die nu het “Terra Nova Visitor Centre” heet, is een echte aanrader. Hier bevindt zich het museum en begint de indrukwekkende ondergrondse rondleiding.

We gaven onze bagage af en gingen naar het wellnesscentrum van het hotel. Mijn vriend had de privé Spa geboekt: een leuke verrassing! Twee uur, alleen voor ons, in een zachte badjas en slippers. Ik ben een van die mensen die heel, heel lang in een sauna kan blijven. Het is altijd leuk om mijn wederhelft na 5 minuten te zien capituleren. Zijn detoxdrankje was niet genoeg om hem te hydrateren: neem er best een litertje water bij. Na deze kleine bubbel voor twee, namen we plaats in de chique brasserie van het hotel: “La Carte du Roi”. Wij kozen voor het tweegangenmenu. Ceviche van zeebrasem met citrusvruchten en Kalamansi-azijn. Geroosterde zeebaarsfilet met prei en advocaat. Om je vingers bij af te likken.

Hôtel Mercure Namur
© Hôtel Mercure Namur

We wilden vroeg dineren en dan wegglippen naar het stadscentrum: het hotel ligt op slechts 10 minuten wandelen van het hart van de Waalse hoofdstad. Het Mercure Namur Hotel ligt tegenover de jachthaven en u hoeft alleen maar de kades te volgen om er te geraken. Namen is zo’n levendige stad, zelfs ‘s nachts. We kwamen nogal laat terug, maar nog net op tijd voor een drankje in de loungebar.

De volgende ochtend was ik blij met mijn sterke kop koffie. Het ontbijt was perfect: een grote selectie van lokale producten en mooie porties ook, bovendien vriendelijke geserveerd door het personeel. Daarna gingen we op ontdekking in de Brasserie de la Houppe, op een boogscheut van het hotel. Hier weet men echt hoe de liefde voor bier en de stad Namen doorgegeven moet worden. We leerden meer over het ontstaan van de Houppe en les Jambes en l’air. We kochten er zelfs een paar om onze vrienden te laten proeven. We hebben de rest van de dag gebruikt om een korte cruise op de Maas en de Samber te maken en een beetje te winkelen: het voetgangersgebied biedt een ideale omgeving om te wandelen en de winkels te ontdekken.

meer info

Nos locations de vacances relatives à cet article

Vakantiehuis op Maredsous

Namen

Huis/Villa

Kamers

20 Personen

0.00 m2

€ / week

min nachten

Boerderij kruiden Folles op Maredsous

Namen

Gite

Kamers

14 Personen

0.00 m2

€ / week

min nachten