Hotel Mercure de Namur: Luxe en ontspanning aan de oevers van de Maas!

Florence Brigode,
03-10-2024
Een 4+-sterrenhotel op slechts 10 minuten van het centrum van Namen is een geschenk uit de hemel. Zo kan je ontspanning en ontdekking van de stad makkelijk combineren. Na een dag ronddwalen in Namen, betreden we met plezier het gloednieuwe Mercure Hotel Namur. Gelegen aan de oevers van de Maas, met zicht op de bootjes: de omgeving is enorm mooi!
Hôtel Mercure Namur
© Hôtel Mercure Namur

We hadden een privilege kamer geboekt met een terras en uitzicht op de rivier. We hebben uiteraard alle faciliteiten van het hotel uitgetest: ik liet mijn partner de fitnessruimte verkennen en ik ging intussen buiten zitten, met de Waalse hoofdstad en het water aan mijn voeten. Een koffietje, warme vest aan en achter de laptop: hier was schrijven puur genot. Laten we eerlijk zijn: elegantie en comfort zijn erg fijn. De kamer, ruim en licht, was een uitnodiging tot rust en kalmte.

Maar dat zou voor later zijn: we hadden ons voorgenomen om onze batterijen op een andere manier op te laden. Mercure Hotel Namur heeft niet één maar twee wellnessruimtes: een dubbele dosis plezier dus. Aan het einde van de middag en na het genieten van de indrukwekkende Communal Spa, hadden we een reservatie  in de Private Spa. De hele Hammam, sauna en jacuzzi speciaal voor ons. Het hotel maakt er een erezaak van om zijn gasten een bubbel van sereniteit te bieden: de ruimte is geschikt voor maximaal 4 personen tegelijk, niet meer. Die service kost wat extra, maar kan door iedereen worden geboekt. Twee uur pure ontspanning. Ik had moeite om rustig van mijn detoxdrankje te nippen: het was zo lekker dat ik het helemaal in één keer wilde opslurpen. Slippers, zacht badlinnen, warmte en ontspanning. Mmmm… ronduit genieten!

Hôtel Mercure Namur
© Hôtel Mercure Namur

Uitgerust en verfrist namen we plaats in “La Carte du Roi”, de chique brasserie van het hotel. De volgende dag, na een stevig ontbijt met uitzicht op de Maas, gingen we naar de Mercure Spa. Deze ruimte is exclusief gereserveerd voor gasten van het hotel en het schoonheidssalon. We brachten een uur door in deze andere oase van rust. Ik las er een boek en mijn partner deed een dutje. We hebben genoten tot er iemand ons kwam ophalen: het was namelijk tijd voor onze duomassage. Exotische geuren, delicate oliën en ongelooflijk vakmanschap. Ik wou dat het de hele dag had geduurd. Ik was relax, na deze passage in deskundige handen! Als u dit hotel bezoekt, vergeet dan niet de wellnessruimtes te reserveren: u zult er geen spijt van krijgen!

meer info

Nos locations de vacances relatives à cet article

Vakantiehuis op Maredsous

Namen

Huis

Kamers

20 Personen

0.00 m2

€ / week

min nachten

Boerderij kruiden Folles op Maredsous

Namen

Gite

Kamers

14 Personen

0.00 m2

€ / week

min nachten