Herfsuitstap naar Val d’Arimont

Julie Docsterd,
16-10-2024
De Belgische Ardennen, de groene long van ons land, toont zich in deze periode opnieuw op zijn mooist, in herfstkleuren. De bossen getooid in een symfonie van rood, oranje en groen, zorgen voor een adembenemend spektakel dat je in alle rust kan aanschouwen in Val d’Arimont.
Val d'Arimont
© Val d'Arimont

Verscholen midden in de natuur, aan het einde van een doodlopende weg in de provincie Luik, vind je Val d’Arimont, een idyllische plek waar je vanuit je eigen chalet kan genieten van schitterende herfsttaferelen. Het domein straalt rust uit en is dé plek waar je je als liefhebbers van natuur en sereniteit thuis zal voelen.

Volg de weg

De lokale RAVeL-route loopt dwars door het domein van Val d’Arimont en nodigt uit om de omgeving te verkennen. Je kan ook iets verder gaan, naar Malmedy of Waimes, beide op minder dan 5 km afstand. Of je nu wandelt of fietst, de routes zijn geschikt voor iedereen en zorgen voor een onvergetelijke escapade. Rij je liever met de auto? Dan vind je in de buurt andere natuurpareltjes, zoals het natuurpark van de Hoge Venen, op nog geen 20 km rijden. Met zijn adembenemende landschappen en in de herfst ook het beroemde ‘burlseizoen’ van de herten, is het een unieke plek om unieke ervaringen te beleven.

Val d'Arimont
© Val d'Arimont

Cultuurliefhebbers kunnen dan weer hun hart ophalen in het ‘Malmundarium’ in Malmedy, een fascinerend cultureel centrum dat uitpakt met zowel tijdelijke als permanente tentoonstellingen, waaronder één over het plaatselijke carnaval, het beroemde ‘Cwarmê’. De Abdij van Stavelot, ook vlakbij, toont zijn rijke geschiedenis en uitzonderlijke erfgoed.

Ruimte om te ontspannen

Na een goedgevulde dag is het terug thuiskomen in Val d’Arimont, voor wat welverdiende ontspanning. Het wellnessgedeelte met binnenzwembad, jacuzzi en stoombad is bij elk verblijf inbegrepen, en dat is de goed om te weten! Bovendien is elk chalet voorzien van een houtkachel, perfect voor een gezellige avond met je gezin, als koppel of met vrienden gezellig rond het vuur. En als je geen zin hebt om zelf te koken, aarzel dan niet om een tafel te reserveren in het restaurant van het domein, dat van woensdag tot en met zondag geopend is! Het restaurant serveert een gevarieerde en lokale keuken, met een menu dat evolueert op het ritme van de seizoenen.

Val d'Arimont
© Val d'Arimont

Val d’Arimont biedt verschillende soorten accommodatie, zodat je je verblijf aan je eigen wensen kan aanpassen. De chalets en villa’s van het domein kunnen per week of voor een korte verblijven gehuurd worden, terwijl de kamers en loft per nacht te boeken zijn. Er is een breed scala aan diensten ter plekke, zoals een bakkerij- en ontbijtservice (op voorhand te reserveren) voor overheerlijke momenten.

Val d'Arimont
© Val d'Arimont

Tot slot helpt de warme en gastvrije omgeving van Val d’Arimont je om te ontspannen en tot rust te komen. De ideale plek om te herbronnen en tot rust te komen, en dat alles in een vriendelijke, familiale sfeer.
Het mobiele telefoonnetwerk is dan misschien wat minder op het domein maar wie toch verbonden wil blijven, kan rekenen op een uitstekende WiFi-verbinding. De ideale manier om te deconnecteren en te genieten van het moment, in deze unieke natuurlijke omgeving!

Om je verblijf in Val d’Arimont te reserveren of om inspiratie op te doen, klik je hier.