We testten voor jou een herfstverblijf in Clervaux

Julie Docsterd,
14-10-2024
Clervaux ligt in het hart van de Luxemburgse Ardennen. Een schitterende regio waar zowel liefhebbers van natuur hun gading zullen vinden als lekkerbekken die op zoek zijn naar een verblijf met een combinatie van gastronomie en wellness.
clervaux
© The Road Abroad

Clervaux ligt in het noorden van het Groothertogdom Luxemburg, op de grens tussen België en Duitsland. Je vindt er heel wat interessante activiteiten en culturele attracties, en daarom besloot ik er aan het begin van de herfst een weekend door te brengen.

clervaux
© The Road Abroad

Nadat ik op zaterdagochtend mijn bagage bij het hotel had gedropt, trok ik meteen het charmante sstadje in om de twee niet te missen sites te ontdekken: het kasteel en de abdij van Clervaux. Het kasteel, een middeleeuws gebouw dat in de hele regio wordt bewonderd, maakte indruk op me omdat het in zo’n goede staat bewaard gebleven is. Je vindt er verschillende permanente tentoonstellingen, met als beroemdste ‘The Family of Man‘, een collectie humanistische foto’s van Edward Steichen, oorspronkelijk gemaakt voor het MoMA en nu ondergebracht in Clervaux. De collectie is opgenomen in het ‘Memory of the World Register’ van de UNESCO. Vlakbij kon ik ook de prachtige benedictijnenabdij ontdekken, die bekend staat voor zijn architectuur en spirituele sfeer. De monniken leiden er nog steeds een leven van bidden en werken, en je kan er een eredienst bijwonen.

clervaux
© Koener

Voor de lunch vond ik een uitstekend adresje: Brasserie Koener, echt een begrip in het centrum van Clervaux, met een smaakvolle brasseriekeuken. In de mooie veranda proefde ik enkele typische streekgerechten! Als je in het juiste seizoen gaat, kan je zelfs genieten van het prachtige terras omringd door de groene heuvels. Op die manier laat je de dagdagelijkse sleur gegarandeerd even achter je! Met een volle maag trok ik naar het ‘Musée de la Bataille des Ardennes‘ in Clervaux. De Luxemburgse stad speelde een sleutelrol in de Tweede Wereldoorlog, met name in de beroemde ‘Slag om de Ardennen’. Het museum, dat zich ook op het kasteelterrein bevindt, toont wapens, uniformen en documenten uit deze woelige periode.

Clervaux
© The Road Abroad

Een duik in het groen

Maar er is meer te ontdekken in de buurt van Clervaux dan alleen de historische en culturele trekpleisters. Dankzij de vele wandel- en fietsroutes kon ik op een zondagmiddag een spreekwoordelijk duik nemen in de natuur. De wandeling die ik op aanraden van de receptioniste van mijn hotel koos, zorgde ervoor dat ik kon genieten van de rust, de frisse lucht en de rustgevende geluiden van de natuur. Net wat ik nodig had om mijn dagelijkse beslommeringen te vergeten! Deze sublieme wandeling was ook een gelegenheid om de adembenemende panorama’s van de Eislek te ontdekken, het gebied dat het noorden van het Groothertogdom beslaat.

Waar overnachten?

Als je net als ik zin hebt om er even helemaal tussenuit te zijn in Clervaux, kan ik je twee accommodaties aanraden die deel uitmaken van de Excellence Group. Liefhebbers van privacy en luxe zullen de warme en elegante atmosfeer van het Clervaux Boutique Hotel waarderen, een 4-sterren Superior-etablissement vlakbij het stadscentrum en de voetgangerszone.

clervaux hotelclervaux ho

spa clervaux
© spa

Een andere optie: Hôtel Koener, een historisch etablissement in het noorden van Luxemburg, dat elegante, comfortabele accommodatie met een tijdloze charme biedt, ook hier in het historische hart van de stad.

Omwille van zijn combinatie van authenticiteit en comfort is hotel Koener bijzonder geschikt voor romantische uitstapjes, maar ook voor gezinnen of onder vrienden. Ook hier vind je een ‘Cinq Mondes Spa’ waar je je heerlijk in de watten kan laten leggen.

Voor meer informatie of om je verblijf in Clervaux te boeken, kan je contact opnemen met Excellence Group door hier te klikken.