Heb je al eens genoten van de mythische ‘Passage du Gois’?

Julie Docsterd,
11-09-2024
Om naar het eiland Noirmoutier te gaan, is de ‘Passage des Gois’ tegelijkertijd een must en een bijzondere ervaring. Deze ondergelopen weg, die vertrekt vanuit Beauvoir-sur-Mer, kan je maar twee keer per dag gebruiken, bij laag water. Dan zie je tijdens je overtocht heel wat vissers te voet en wandelaars in het schitterende panorama.
© simon bourcier

Een andere niet te missen trekpleister is het ‘Marais Breton Vendéen’, een tapijt van groen en moeras dat zich uitstrekt zover het oog reikt. En ook de zes kleine haventjes langs de kustlijn mag je niet missen. Je vindt er zo’n 200 oesterkwekers en uitzonderlijke uitkijkpunten die een blik bieden over dit gebied tussen land en zee.

Snuif de zeelucht op

De ‘Passage du Gois’, een iconische getijdenweg, biedt zowel toeristen als locals de mogelijkheid om vanuit Beauvoir sur Mer het vasteland achter zich te laten. Van op de bakens, die ook dienst doen als toevluchtsoord voor de verstrooide bezoekers, kan je genieten van een adembenemend uitzicht over de Baie de Bourgneuf. Een geweldige plek om al wandelend te vissen op kokkels, mosselen en scheermessen!

© simon bourcier

De havens van de Baie de Bourgneuf, even atypisch als levendig, liggen verspreid langs de kustlijn van Bouin tot Beauvoir sur Mer. Je vind er meer dan 200 oesterkwekers. Sommigen van hen organiseren bezoeken en proeverijen in hun ‘oesterhut’ om hun passie voor een uitzonderlijk product te delen! Geen betere manier om van oesters te genieten dan rechtstreeks van de producent!

© FRED FLAMEN

Voeling met de grond

Het ‘Marais Breton Vendéen’, soms met zoet water, soms zout, is doorspekt met een netwerk van waterwegen. Geniet in Sallertaine van het avontuur van een kanotocht door dit labyrint van kanalen en laat je daarna betoveren door de kunstateliers. Terug aan de kust, kan je de zoutoogst ontdekken met de zoutwerkers. Een ode aan een eeuwenoude ‘savoir-faire’.

© simon bourcier

Meer info