Fervente wandelaars kunnen vanaf nu terecht op een reusachtige wandelroute in Limburg die net is ingehuldigd!

Julie Docsterd,
22-07-2024
Een route van 179 km dompelt wandelaars onder in de geschiedenis en de natuur van de Limburgse mijnstreek.

Visit Limburg en de vzw Grote Routepaden vzw hebben een wandelroute van 179 km opengezet, genaamd de Streek-GR Limburgse Mijnen. U hoort het goed! Volgens Igor Philtjens, voorzitter van Visit Limburg, komt deze route tegemoet aan de groeiende vraag naar wandelingtochten over grote afstanden.

Een route in acht etappes

De Streek-GR Limburgse Mijnen is een meerdaagse wandeltocht, opgedeeld in acht etappes, die de zeven Limburgse mijnsites met elkaar verbindt. De route start aan be-MINE in Beringen, rukt op naar Terhills in Eisden en maakt een lus via Houthalen, Zolder en Genk.

Natuur en geschiedenis in harmonie

‘Een GR route is niet de snelste weg van punt A naar punt B, maar het is wel het meest aangename parcours’, vertelt Rik Röttger, voorzitter van de GR. De route combineert de prachtige natuur en het rijke mijnverleden van de streek.

Comfort en toegankelijkheid

De etappes zijn zorgvuldig gepland om wandelaars toegang te bieden tot het openbaar vervoer en comfortabele accommodaties. Een deel van de route volgt het historische Kolenspoor, loopt dwars door dennenbossen en heidevelden, waarna het letterlijk een hoogtepunt bereikt op de terrils met zijn panoramische vergezichten.