Glamping bij het kasteel, ken je dat?

Julie Docsterd,
21-06-2024
Ook dit jaar biedt het magnifieke Chateau de Belœil je de mogelijkheid om een unieke ervaring te beleven: een nacht doorbrengen in een luxueuze tent in een feeëriek kader. Onze journaliste Julie testte het voor je uit!
Nocturnales
Nocturnales

Glamping, een samentrekking van glamour en camping, is een vorm van toerisme die het comfort en de gemakken van een luxueuze accommodatie combineert met het gevoel van een verblijf in de vrije natuur. Het is een mooi alternatief voor mensen zoals ik, die er even tussenuit willen zonder daarvoor comfort aan comfort in te boeten.

Hoewel glamping nog niet erg ingeburgerd is in ons land, wint de trend toch aan populariteit, wat heel wat ondernemers ertoe beweegt om de stap te zetten. Luc Petit is één van hen: hij ontwikkelde het ‘Nocturnales‘-concept aan het ‘Château de Belœil‘. Dit jaar is het thema ‘Reis om de wereld in tachtig dagen‘. Een groep van meer dan honderd artiesten nodigt jong en oud uit om het avontuur van de beroemde Phileas Fogg en zijn trouwe reisgenoot Passepartout te beleven!

nocturnales

Een magische nacht

Ik maakte vorig jaar al het Peter Pan-spektakel mee, ook georganiseerd op het domein van het Château de Belœil. Het was een unieke ervaring waar ik écht van genoten heb! Deze keer neemt Luc Petit ons mee de wereld rond, in het gezelschap van personages uit de beroemde roman van Jules Verne, om een avontuur te beleven dat doordrenkt is van magie en mysterie, opgeluisterd met ‘Belle Époque’-kostuums en fascinerende wezens.

Nocturnales
Nocturnales

Na een betoverende avond en een fantastische reis die tot de verbeelding spreekt, begaf ik me naar mijn luxueuze overnachtingsplek, een 5-sterrentent op het domein van het Henegouwse kasteel. Elke tent is vernoemd naar één van de personages uit de roman van Jules Verne. Ik kreeg de tent van prinses Aouda toegewezen, rijkelijk gemeubileerd met een bed met het comfort van een groot paleis! Het is de perfecte omgeving om je in slaap te laten wiegen door de geluiden van de natuur. De volgende dag werd ik getrakteerd op een heerlijke ontbijtmand.

nocturnales

Glamping in het Château de Belœil kost je € 220/nacht (1 of 2 personen), inclusief een luxueuze tent, een plek op de VIP-parkeerplaats, lakens en handdoeken, en het gebruik van de toiletten en douches in de glampingruimte. Ontbijt is optioneel verkrijgbaar voor €20/persoon.

Betaalbaarder: de camping

Nocturnales
Nocturnales

Naast het glamping-aanbod kan je op het domein van het Château de Beloeil ook kamperen. En dat is een primeur! Avonturiers krijgen hier een plek in de voormalige moestuin van het kasteel, vlak naast een charmant 18de-eeuws paviljoen, waar een aantal katoenen tenten zijn opgezet. De prijs bedraagt € 110/nacht voor 1 of 2 personen en € 12,50/persoon voor het ontbijt. Ook hier zijn sanitair en parkeren inbegrepen.

Voor meer info klik je hier.