De Gentse Feesten 2024: een verrassend evenement om de festiviteiten op gang te trappen

Julie Docsterd,
04-07-2024
De Gentse Feesten, een niet te missen evenement in de Oost-Vlaamse hoofdstad, starten dit jaar op vrijdag 19 juli met een ‘verrassingsevenement’ op de ‘Reep’. In het totaal zijn zowat 3.500 activiteiten gepland, waaronder 1.800 gratis, en dat vanaf zondag 28 juli.

Het startschot voor de Gentse Feesten wordt gegeven met een verrassingsevenement op de ‘Reep’, al worden meer details voorlopig nog geheim gehouden. “Het is een verrassing”, zei Bram Van Braeckevelt (Groen), de schepen die verantwoordelijk is voor de festiviteiten.

Gediversifieerde activiteiten

Naast de traditionele evenementen op Gentse pleinen en straten bieden de Gentse Feesten ook een verscheidenheid aan activiteiten in cafés en theaters, maar zijn er ook humoristische spektakels. Deze diversiteit belooft voor elk wat wils en moet de stad tien dagen lang doen bruisen.

Ecologisch verantwoorde initiatieven

Een opmerkelijke innovatie dit jaar is de introductie van uniforme herbruikbare bekers, die bij elke stand kunnen worden omgeruild. Via een QR-code op deze bekers krijgen deelnemers ook toegang tot de app van het evenement, waardoor het makkelijker wordt om de verschillende activiteiten te organiseren en eraan deel te nemen.